کد خبر: ۱۱۲۵۶۲
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۰ - ۲۹ خرداد ۱۳۹۵ - 2016June 18
شفا آنلاین>سلامت>متخصص چشم پزشکی گفت: گلوکوم یا آب سیاه بیماری است که مخفیانه موجب آسیب به چشم شده و زمانی بیمار، متوجه بیماری می شود که قسمت عمده بینایی خود را از دست داده است.

به گزارش شفا آنلاین، دکترماندانا احمدی افزود: تمام علائم ونشانه های و بیماری گلوکوم معمولا بسیار آرام و طی سالیان بروز کرده بطوریکه تشخیص آن توسط بیمار، دشوار است.
وی اظهارکرد: این بیماری دو نوع اولیه و ثانویه دارد، نوع اولیه آن که بسیارشایع تراست ارثی است؛ اگر یکی از اعضای خانواده، گلوکوم داشته باشد سایراقوام نزدیک تا ده برابر بیشتر احتمال مبتلا شدن به گلوکوم را دارند.
به گفته این چشم پزشک بیمارستان تخصصی نگاه، شیوع گلوکوم درافراد سیاه پوست، چهار برابر بیشتراست. نوع ثانویه گلوکوم به دنبال مشکلاتی مانند ضربه، جراحی چشم و مصرف طولانی مدت کورتن به صورت خوراکی، تزریقی یا قطره های کورتن به وجود می آید.
احمدی گفت: بیش از دو میلیون نفر درامریکا مبتلا به گلوکوم هستند وهشت میلیون نفردردنیا ازاین بیماری نابینا شده اند. این بیماری نسبتا شایع است و از هریکصد نفر سفید پوست بالای 40 سال دو نفر مبتلا به گلوکوم هستند و هر چقدر سن بالاتر می رود احتمال ابتلا به گلوکوم بیشتر می شود.
وی ادامه داد: البته این بیماری در کودکان و نوزدان نیز دیده می شود که علائم آن متفاوت است.
این متخصص چشم گفت: این بیماری بدون علامت نیست اما مساله اینجاست که علائم بسیار دیر بروز می کند.
احمدی، کاهش دید و محدود شدن میدان بینایی را از علائم بیماری گلوکوم عنوان کرد و گفت: شاید بتوان این علامت ها رامهم ترین علائم این بیماری دانست که ممکن است زمانی بروز کند که مقدار زیادی از عصب بینایی تخریب شده است.
وی گفت: در نوع شایع گلوکوم که زاویه باز نام دارد بیمارهیچ دردی ندارد اما درنوع حاد که زاویه بسته است علائمی مانند درد شدید و ناگهانی، تهوع، تاری دید و سردرد وجود دارد.
احمدی افزود: با مراجعه به چشم پزشکان و اندازه گیری فشارچشم و معاینه شبکیه و عصب بینایی و تهیه عکس هایی خاص می توان بیماری را شناسایی کرد و درمان های به موقع را انجام داد.
وی درمورد درمانهای این بیماری گفت: درمان گلوکوم شامل درمان دارویی، جراحی و لیزر است که براساس شرایط بیمار انجام می گیرد تا از پیشرفت بیماری جلوگیری شود.
این متخصص چشم پزشکی در مورد ارتباط این بیماری با ازدواج فامیلی گفت: این بیماری در اعضای یک خانواده 10 برابر شایع تر است.
وی به افراد دارای سابقه خانوادگی گلوکوم ، مصرف کنندگان کورتن و افراد دارای سابقه ضربه یا اعمال جراحی چشم توصیه کرد حداقل سالی یک بار برای معاینه به چشم پزشکان مراجعه کنند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: