شفا آنلاین>تغذیه>میانهتان با ماهی چطور است؟ آیا از انواع ماهیها استفاده میکنید؟ یا اینکه سراغشان نمیروید؟ میانهتان با تن ماهی چطور است؟ اگر بهطور کلی ماهی دوست دارید و زیاد مصرف میکنید و یا اینکه به سراغ کنسرو ماهی تن میروید به خودتان تبریک بگویید.
به
گزارش شفا آنلاین،فرقی نمیکند که ماهی را چگونه مصرف میکنید. در هر حال برای
بدن و سلامتیتان خوب هستند. در این مطلب میخواهیم بهویژه در خصوص ماهی
تن صحبت کنیم که کنسرو آن نیز به صورت فراوان در دسترس است. البته که ماهی
تن تازه لطف دیگری دارد.ماهی تن: یک ضدالتهاب طبیعی و فوق العادهبرای
افرادی که دنبال یک برنامه غذایی ضدالتهاب می گردند ماهی تن گزینه مناسب و
البته فوق العاده ای است. مصرف ماهی تن به ویژه تن قرمز برای افرادی که
از روماتیسم یا آرتریت(التهاب مفصل) رنج می برند توصیه می شود. این افراد
باید سعی کنند که هر هفته حداقل یک مرتبه ماهی تن مصرف کنند. اگر به دنبال
دلیل آن هستید باید بگوییم که این ماهی جزو ماهی های چرب بوده و سرشار از
امگا 3 است. این اسیدهای چرب شهرت زیادی به خاطر خواص ضدالتهابی
خود دارند. علاوه بر این، ماهی تن جزو منابع آنتی اکسیدان ها محسوب می شود.
حتماً می دانید که این ترکیبات قوی با رادیکال های آزاد مقابله کرده و از
پیری زودهنگام سلولهای بدن پیشگیری میکنند.ماهی تن: یک ضد سرطان طبیعی و موثرآلودگی
هوا، تغذیه نامناسب، استرس و دیگر موارد آسیب زا، بدن را در معرض هجوم
رادیکال های آزاد قرار می دهند. این مولکول های موذی نیز به بدن رحم نکرده و
روند پیری بدن و ابتلا به بیماری هایی مانند سرطان و حتی بیماری های
نورودژنراتیو(مانند آلزایمر و پارکینسون) را سرعت میدهند. برخی ترکیبات
موجود در برنامه غذایی ما به مقابله با این دشمنان بدن کمک میکنند.
ماهی تن یکی از این مواد غذایی مقابله کننده است. باید بدانید که هر 100
گرم از این ماهی، 100 درصد نیاز روزانه بدن به سلنیوم را تأمین میکند.
سلنیوم خواص آنتی اکسیدانی بالایی دارد و در مقابله با عوامل سرطان زا موثر
عمل میکند. در نتیجه اگر میخواهید در برابر سرطان مجهزتر باشید، بهتر
است این ماهی را در برنامه غذاییتان بگنجانید.ماهی تن: سرشار از پروتئین و کمک کننده به عضلهسازیرژیم
گرفتهاید و ورزش میکنید و در عین حال دلتان میخواهد بدنتان عضلهای و
خوشفرم شود. در این صورت است که برای رسیدن به هدفتان میتوانید به سراغ
یک ماده غذایی عضله ساز یعنی ماهی تن بروید. در هر سهم غذایی از این ماهی
چرب 100 گرم پروتئین وجود دارد که برای افزایش توده و حجم عضلانی مفید
هستند. در واقع ماهی تن یک ماده غذایی فوق العاده برای ورزشکاران محسوب می
شود. چون به عضله سازی و حفظ آن کمک میکند.ماهی تن: مفید برای فرمانده بدناگر
میخواهید مغزتان خوب کار کند ماهی و به خصوص ماهی تن میل کنید. چرا؟ چون
این ماده غذایی حاوی میزان زیادی ویتامین B12 است که به تولید گلبول های
قرمز کمک می کند. این ویتامین توسط بدن تولید نمی شود و در احیای عصب های
دستگاه عصبی مرکزی و سلامت آن مفید هستند. در نتیجه هم برای تقویت مغز مفید
است و هم برای افرادی که از کم خونی رنج میبرند.ماهی تن: پیشگیری از سکته قلبیامان
از روزی که قلب یا مغز سکته کند! ماهی تن یک انتخاب مفید برای پیشگیری از
بیماریهای قلبی است؛ چون سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است. این چربیهای
مفید در حفاظت از قلب، تنظیم فشارخون و بهبود وضعیت رگهای خونی تأثیر
زیادی دارند. متأسفانه تغذیه مدرن به گونهای است که مردم بیش از امگا 3
ها، امگا 6 دریافت میکنند. در حالیکه باید نسبت این دو ترکیب بهطور
عادلانه حفظ شود تا قلب و عروق در سلامت بمانند.ماهی تن: مقابله با دژنراسیون ماکولای چشمدژنراسیون
ماکولای چشم مربوط به پیری یک بیماری چشمی است. ممکن است این بیماری ابتدا
یک چشم و سپس چشم دیگر و یا اینکه همزمان هر دو چشم را مبتلا کند. این
بیماری مرکز شبکیه چشم را درگیر می کند و به تدریج بینایی را ضعیف می کند
تا اینکه به نابینایی منجر می شود. اکثراً بیماران مبتلا بین 65 تا 75 سال
دارند. ماهی تن حاوی ترکیبات طبیعی مفیدی است که در پیشگیری از این بیماری
تأثیر دارند. نتایج پژوهشهای متعدد نشان می دهند که کپسول های امگا 3
تأثیر زیادی در پیشگیری از بیماری دژنراسیون ماکولای چشم دارند. مصرف یک
وعده ماهی تن در ماه حاوی این ترکیبات چرب بوده و جایگزین طبیعی برای آنها
محسوب میشود.چند توصیه کلی* برای بهرهمندی
از خواص ماهی تن، میتوانید از کنسروهای تن ماهی استفاده کنید. در تهیه
کنسروها از نوع ارگانیک آنها استفاده کنید. تن ماهی نیز حاوی میزان خوبی
پروتئین است، اما از آنجایی که بسیار شور تهیه میشود، برای افرادی که از
فشار خون بالا رنج میبرند، زیاد توصیه نمیشود.* در حین خریداری
ماهی تن، برشهایی را انتخاب کنید که به قسمت سر ماهی نزدیک باشد؛ چون قسمت
های نزدیک به سر ماهی، حاوی بیشترین میزان چربیهای مفید هستند.*
یادتان باشد که ماهی تن نیز مانند ماهی آزاد، جزو ماهیهایی هستند که
احتمال میرود بیشترین آلودگی را به فلزات سنگین داشته باشند. بهتر است از
جاهایی ماهی را تهیه کنید که بهصورت طبیعی و ارگانیک ماهی پرورش میدهند.
در این صورت، امکان آلودگی ماهی به فلزات سنگین کمتر خواهد بود.