کد خبر: ۱۱۱۷۴۱
تاریخ انتشار: ۲۱:۲۰ - ۲۲ خرداد ۱۳۹۵ - 2016June 11
شفا آنلاین>طب سنتی>خرفه سرد و تر بوده و برگ و ساقه خرفه مسکن صفرا است و حرارت خون, کبد و معده را تسکین می‌بخشد، همچنین سبزی آن مفید در وعده سحر و افطار ماه رمضان است و از تشنگی پیشگیری می‌‎‌کند.

به گزارش شفا آنلاین،سید جواد علوی درباره خرفه اظهار داشت: خرفه گیاهی خودرشد است که در تمام نواحی مرطوب و باغچه‌ها می‌روید، این گیاه توسط سازمان بهداشت جهانی لقب اکسیر جهانی را به خود گرفته است.

به‌گفته وی خرفه دارای طبع سرد و تر بوده و برگ و ساقه خرفه مسکن صفرا است و حرارت خون, کبد و معده را تسکین می‌بخشد و برای کاهش تب‌های صفراوی و تسکین عطش و کنترل ادرار در مورد بیماری دچار دیابت ناشی از گرما مفید است. همچنین برای ماه رمضان در وعده افطار و سحر سبزی بسیار مفیدی است.

این کارشناس طب سنتی ادامه داد: گیاه خرفه مدر یا ادرارآور بوده و برای خرد کردن سنگ مثانه و ازدیاد ترشح بول یا ادرار مفید است. مصرف خوراکی «خرفه» به‌عنوان سبزی خام و یا پخته همراه با پیاز و روغن برای تقویت روده‌ها، قطع اسهال و تبدار استفاده می‌شود و مصرف خام برگ و ساقه آن به‌صورت سالاد و همراه با سرکه برای درد کلیه مفید است.

علوی گفت: این گیاه در مصرف داخلی قطع‌کننده و بندآورنده خون‌ریزی است, ضماد برگ و ساقه آن به‌تنهایی برای تسکین حرارت اعضا و سوختگی آتش مفید است. اگر بر معده و کبد گذارند, برای تسکین حرارت نیز مفید است.

وی اضافه کرد: جویدن برگ خرفه به‌مقدار کم، کُندی دندان را رفع می‌کند (کُندی دندانی که از خوردن میوه ترش و یا علت دیگری ایجاد شده باشد) و زیاد جویدن آن کندی دندان ایجاد می‌کند. از عصاره آن برای التهاب‌های گرم چشم با مالیدن در محل ملتهب استفاده می‌شود.

این کارشناس طب سنتی ادامه داد: این گیاه در بیماران آسمی اثر گشادکننده مجاری تنفسی و پایین آورنده قندخون را دارد و خاصیت تقویت عضلات قلبی و ضدتوموری نیز در آن دیده شده است.

علوی عنوان کرد: از خواص تخم خرفه می‌توان به تصفیه کنندگی خون، رفع التهابات گوارشی، رفع سرفه و تسکین دهنده تشنگی اشاره کرد. همچنین تخم خرفه تقویت کننده قوای عمومی بدن است. تخم گیاه خاصیت ضدکرم، به‌خصوص علیه کرم کدو را دارد. همچنین افراد سردمزاج باید آن را با نعناع و کرفس بخورند.

برچسب ها: طب سنتی ، خرفه ، قندخون
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: