کد خبر: ۱۱۱۵۹۹
تاریخ انتشار: ۰۳:۳۰ - ۲۲ خرداد ۱۳۹۵ - 2016June 11
شفا آنلاین>تغذیه>طبق مطالعات انجام شده در وزارت بهداشت چگونگی سبد غذایی مردم و نوع مصرف آنها با توجه به فرهنگ، سلایق قومی و خانوادگی مشخص شده است.

به گزارش شفا آنلاین،سیدحسین داودی گفت: این دو مطالعه بین سال‌های 79 و 81 انجام گرفته و 4 فصل سال سبد غذایی مردم و نوع غذای مصرفی آنها و همچنین سبد مطلوب غذایی با توجه به فرهنگ غذا و سلایق قومی و خانوادگی و موقعیت اقتصادی مردم مشخص و اعلام شده است.

وی ادامه داد: همچنین در مطالعه دیگری میزان ریز مغذی‌ها در سطح سلولی مورد مطالعه قرار گرفت و سبد غذایی آن مشخص شد.

این متخصص تغذیه در امور سرطان گفت: معمولاً برای تأمین 2200 کیلو کالری انرژی یک هرم غذایی استاندارد در نظر گرفته می‌شود که شامل 9 واحد نان و غلات، سه واحد میوه، 4 واحد سبزیجات، 3 واحد پروتئین، 2 واحد شیر و لبنیات و یک واحد چربی و مواد قندی است.

داودی گفت: این هرم غذایی استاندارد در کشور ما کاملاً‌ متفاوت است به طوری‌که 14 واحد نان و غلات، یک واحد میوه،‌ 2.2 واحد سبزیجات،‌ 1.7 واحد پروتئین، 0.7 واحد شیر و لبنیات و 3 واحد چربی و قند مصرف می‌شود که کاملا با استاندارد عملی متفاوت است.

وی ادامه داد: حدود 45 درصد بیشتر از معمول نان و غلات مصرف می‌کنیم در حالی که مصرف میوه یک سوم و سبزی 40 درصد کمتر از میزان مورد نیاز است. میزان مصرف گوشت و حبوبات و لبنیات نیز حداقل 35 درصد کمتر از استاندار است.

وی گفت‌در مورد ریزمغذی‌ها هم مشخص شد که در گروه سنی 15 تا 23 ماهه در کشور 20 درصد کمبود روی، 30 درصد کمبود ویتامین D و 15 درصد کمبود ویتامین A وجود دارد.

وی تصریح کرد:‌این کمبودها در سنین بالا کمتر شده و با توجه به نقش پیشگیرانه‌ای که کلسیم، ویتامین دی، روی و ویتامین آ در ایجاد سرطان‌ها دارد اهمیت بالایی پیدا می‌کنند.

این متخصص تغذیه در امور سرطان گفت: میزان کمبود روی از عوامل مؤثر در ایجاد سرطان مری بین 20 تا 40 درصد در شیرخواران، 6 ساله‌ها، جوانان و زنان باردار است.

برچسب ها: تغذیه ، سرطان ، کلسیم
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: