وی افزود: از طرفی به دلیل
داشتن شکر و روغن در ترکیبات خود با بالابردن کالری بدن، باعث چاقی و اضافه
وزن فرد می شوند. همچنین باید دقت شود که روغن استفاده شده برای تهیه آنها
مرغوب باشد و منجر به ایجاد کلسترول بدخون نشود.
این
متخصص تغذیه اظهار داشت: لذا در مقایسه با نانهای معمولی و سالم که تاکید
بر روی نانهای سبوس دار است، نانهای شیرین مضرات بیشتری دارند. به همین
دلیل مصرف روزانه و مداوم این نانها توصیه نمی شود و تنها در شرایط عدم
دسترسی به نانهای معمولی، می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
رحمانی
با بیان اینکه نانهای شیرین مثل شیرمال از ارزش تغذیهای بالاتری نسبت به
نانها و شیرینیهای خامهای برخوردار هستند، عنوان کرد: نانهای شیرین به
دلیل کالری بالا و شکر، قندخون را به سرعت بالا می برد و با ترشح انسولین و
کاهش قندخون، بدن دوباره احساس نیاز به شیرینی جات پیدا می کند، درواقع
میل به خوردن مجدد این نانها و مصرف مداوم، یک حالت افت و خیز قند را
ایجاد می کند و بهتر است حتی الامکان ازمراکز عرضه نان معتبر خریداری شود.
وی
افزود: لذا استفاده از این نان ها برای کسانی که دیابت، اضافه وزن، چربی
خون بالا دارند و در معرض بیماریهای قلبی و عروقی هستند توصیه نمی شود و
بهتر است که هر از چندگاهی به میزان 40 تا 50 گرم باشد.
رحمانی
یادآور شد: ترکیبات استفاده شده در این نانهای شیرین ( مثلا مواد میان
کلوچهها) بهتر است از مغزها و مواد مغذی و مفید باشد و از ترکیب مواد بی
ارزش غذایی خودداری شود.