کد خبر: ۱۱۱۰۵۵
تاریخ انتشار: ۰۱:۵۹ - ۱۸ خرداد ۱۳۹۵ - 2016June 07
شفا آنلاین>اجتماعی>سلامت> «سیاستمداران سیگاری نمی‌توانند با دخانیات مبارزه کنند.» این شاه‌بیت سخنان وزیر بهداشت در دهمین جلسه ستاد کشوری کنترل و مبارزه با دخانیات در وزارت بهداشت بود
به گزارش شفا آنلاین،به نقل از سپید  جلسه‌ای که با حضور 24 نماینده از ارگان‌ها و دستگاه‌های ذی‌ربط، در شرایطی برگزار شد که غیبت نماینده سازمان صداوسیما و قوه قضاییه کاملا محسوس بود و این مساله، واکنش و اعتراض وزیر بهداشت را به دنبال داشت. محمدرضا مسجدی مدیرعامل جمعیت مبارزه با دخانیات نیز ضمن انتقاد از این مساله، گفت: «به وزیر بهداشت پیشنهاد می‌کنم موضوع دخانیات را در شورای‌عالی سلامت مطرح کند تا به دغدغه و مطالبه رییس‌جمهور تبدیل شود.»

       سیدحسن هاشمی، قوه قضائیه و صدا و سیما را 2 غایب بزرگ همیشگی ستاد کشوری مبارزه با دخانیات معرفی و از عملکرد وزارت ارشاد در امر مبارزه با دخانیات نیز انتقاد کرد. وی گفت: «این 3 دستگاه که باید در قله مبارزه با دخانیات قرار داشته باشند، جزو غایبین اصلی جلسات ستاد کشوری مبارزه با دخانیات هستند.»

       وزیر بهداشت عملکرد دستگاه‌های مسئول در زمینه مبارزه با دخانیات را بسیار ضعیف دانست و تصریح کرد: «در این زمینه برخی دستگاه‌ها هیچ دستاوردی برای عرضه ندارند. ستادهای مختلفی مانند ستاد مبارزه با مواد مخدر، ‌ستاد پیشگیری از مواد دخانی و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تشکیل شده اما نتیجه‌ای نداشته است. مردم انتظار دارند که به جای حرف‌زدن عمل کنیم اما شاهدیم که مصرف سیگار و قلیان هر روز بیشتر رواج می‌یابد و اعتیاد بیشتر می‌شود.» وی ضمن هشدار به اینکه اگر با همین روند جلو برویم، تا 40 سال آینده ایران، ‌مصر و پاکستان بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان دخانیات در جهان خواهند بود، به مساله مالیات بر دخانیات اشاره و خاطرنشان کرد: «وزارت بهداشت هیچ چشمداشتی به یک‌هزار و 700 میلیارد تومان درآمد مالیات سیگار ندارد. ما معتقدیم که سهم عمده این درآمد به ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و سایر دستگاه‌های نظارتی مانند وزارت کشور، نیروی انتظامی، اداره اماکن و سازمان میراث فرهنگی داده شود تا در آینده شرکت‌های تولید کننده و وارد کننده دخانیات که سودهای سرشار می‌برند، بخشی از این سودهای خود را به دستگاه‌ها ندهند.»

       میزان مصرف سیگار و مواد دخانی در آثار سینمایی و تلویزیونی تولید شده در کشور یکی از مسائل دیگر مطرح شده در این جلسه بود که مشخص شد یکی از نگرانی‌های مشترک بسیاری از افراد حاضر در جلسه است.

       وزیر بهداشت در این خصوص گفت: «تبلیغات سیگار کشیدن در فیلم‌های سینمایی و در بین مردان و زنان هنرپیشه 10 تا 20 برابر شده است. وقتی که یکی از بازیگران در سریال شهرزاد سیگار می‌کشد، از فرزند من و جوانانی که از هنرپیشه‌ها الگوبرداری می‌کنند، چه انتظاری داریم؟»

       محمدهادی ایازی معاون اجتماعی وزیر نیز با بیان اینکه در اکثر فیلم‌های دو جشنواره سینمایی اخیر از سیگار استفاده شده است، تصریح کرد: «لازم است که این مهم در زمان صدور پروانه برای این فیلم‌ها، کنترل شود. وزیر ارشاد نیز باید از سازمان سینمایی بخواهد که از به نمایش کشیدن مصرف سیگار در فیلم‌ها جلوگیری کنند تا نوجوانان و جوانان به استفاده از سیگار ترغیب نشوند.»
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: