به گزارش شفا آنلاین،علیرضا غزنوی در ارتباط با موضوع زایمان و مشکلات استخوانی در کودکان، اظهار داشت: زایمان طبیعی یا سزارین تأثیر چندانی در مشکلات استخوانی مادرزادی کودکان ندارند البته در زایمانهای سخت احتمال شکستگی استخوان ترقوه، بازو و ران کودک وجود دارد.
وی افزود: در زایمانهای سخت، کشیدگی دست میتوانند سبب فلج زایمانی دست نوزاد شود لذا توجه به این مسئله توسط تیم پزشکی و ماماها هنگام زایمان بسیار حائز اهمیت است.
متخصص ارتوپدی اطفال در رابطه با ورزشهایی که در دوران بارداری توصیه میشود، گفت: ورزشهایی که مهرههای کمر، جداره شکم و لگن را تقویت کنند، سبب تسهیل در زایمان شده که ورزشهای کششی خاص در صورتی که انجام شود، بسیار برای مادر و نوزاد مناسب است.
غزنوی در ادامه به موضوع پای ضربدری در کودکان اشاره کرد و گفت: در مواردی بعد از 2 سالگی زانوی کودک شروع به ضربدری شدن میکند و در سه و سال و نیم سالگی به اوج خود میرسد که در ارتباط با این مسئله میتوان گفت نرمی و شلی رباطهای پا،کمبود ویتامین D و بیماریهای استخوانی سبب بروز پا ضربدری میشود.
وی تصریح کرد: مشکل پای ضربدری اصولاً تا 9 سالگی باید اصلاح شود و به میزان نرم جامعه که 6 درجه است، برسد؛ در غیر اینصورت باید درمان انجام گیرد.
به گفته غزنوی، درمان این مشکل در کودکان با استفاده از کفش طبی خاص و در سنین بالای 9 سال در صورت شدید بودن، نیاز به عمل جراحی دارد. همچنین پای پرانتزی تا دو سالگی طبیعی است و پس از آن باید با استفاده از روشهایی همچون کفش طبی، درمان انجام گیرد.
متخصص ارتوپدی اطفال خاطر نشان کرد: در صورت عدم درمان پای پرانتزی در کودکان این افراد در بزرگسالی احتمال ابتلا به آرتروز برایشان بیشتر است همچنین برخی توصیه میکنند که برای کودکان از رورؤک استفاده نشود چرا که سبب پرانتزی شدن پاهای آن میشود. در حالی که این مسئله چندان مورد تأیید قرار نگرفته است.