شفا آنلاین>سلامت>بعد از ماجرای روغن پالم و مضراتش، این بار این روغن در خامههای صبحانه دردسرساز شده، به گونهای که متخصصان توصیه می کنند مصرف آنها به حداقل برسد.
![](/files/fa/news/1395/3/12/215953_115.jpg)
به گزارش شفا آنلاین،پیام فرحبخش متخصص تغذیه و رژیم درمانی با
بیان اینکه روغن پالم از اسیدهای چرب و گلیسرول مثل همه چربی ها
تشکیل شده و بر خلاف تمام چربی ها، اسیدهای چرب اشباع فراوانی دارند که در
دمای اتاق جامد هستند، گفت: فواید این روغن بسته به اینکه از هسته خرما
گرفته شده باشد یا خود خرما، متفاوت بوده و روغن خرما از روغن هسته آن بهتر
است.
وی با اشاره به اینکه مصرف روغن پالم به
دلیل دارا بودن اسید چرب اشباع بالا، موجب افزایش چربی خون و کلسترول و در
نهایت گرفتگی و انسداد عروق میشود، ادامه داد: افرادی که مستعد بیماریهای
قلبی و عروقی و تصلب عروق هستند باید از میزان روغن بخصوص چربی اشباع
کمتری استفاده کنند و حتی الامکان دور مواد حاوی روغن های پالم را خط بکشند
و در عوض لبنیات و غذاهای کم چرب را انتخاب کنند.
فرحبخش
تصریح کرد: این باور غلط در بین برخی خانواده ها وجود دارد که به کودکان
لبنیات و بخصوص خامه پرچرب زیاد می دهند و معتقدند که به دلیل فعالیت زیاد،
فرزندشان به این انرژی برای سوخت و ساز احتیاج دارد، در حالی که بیماری
هایی مثل تصلب شرایین از چهار سالگی ممکن است رخ دهد، پس نباید با این
بهانه هر روز به کودک لبنیات پرچرب و خامه خوراند.
این
متخصص تغذیه اظهار داشت: بیشتر متخصصان مصرف خامههای صبحانه را توصیه نمی
کنند چرا که چربی و چربی اشباع بالای آن میتوانند باعث بالا رفتن چربی
خون، افزایش کلسترول بد و در نهایت موجب گرفتگی و انسداد عروق شوند و این
در حالی است که بیماریهای قلبی و عروقی از مهمترین علل مرگ هستند.
وی
به همگان توصیه کرد: از آنجا که لبنیات بیشتر برای جذب کلسیم مصرف می شود و
جذب کلسیم با چربی ها منافات دارد، حتما باید به منظور دریافت کلسیم بیشتر
از لبنیات کم چرب استفاده شود و مصرف خامههای صبحانه را به حداقل رساند.