به گزارش شفا آنلاین، آپنه خواب با انسداد نسبی مجاری هوای فوقانی همراه است و منجر به نفس کشیدن منقطع در حین خواب می شود. با تشدید این وضعیت، شکلی از آپنه خواب انسدادی روی می دهد که در آن حالت، نفس کشیدن بسیار دشوار می شود و حتی وقفه در نفس کشیدن به ۱۰۰ بار در یک شب می رسد.
این شرایط در زنان بسیار متداول است و در دوره بعد از یائسگی تشدید می شود چراکه تغییرات متعدد هورمونی، فیزیکی و روانی را در زنان به همراه دارد.
به گفته محققان، میزان استروژن و پروژسترون (هورمون های محافظت کننده از نابودی مجاری هوا) آزادشده در بدن در طول مدت دوره یائسگی کاهش می یابد و در نتیجه زنان بسیار مستعد رویارویی با آپنه خواب می شوند.
طبق مطالعه اخیر محققان، ۰.۶ درصد زنان در مرحله پیش از یائسگی مبتلا به آپنه خواب می شوند، در حالیکه بروز چنین شرایط مشابهی در زنان بعد از دوره یائسگی تا ۵.۵ درصد خواهد بود.
اختلال آپنه خواب انسدادی، زنان در دوره پس از یائسگی را در معرض ریسک بالای فشار خون بالا و نارسایی احتقانی قلب قرار می دهد. این زنان معمولا در طول شب بیدار می مانند و آنچنان دچار بیحالی و سستی می شوند که در طول روز تمایل به خوابیدن دارند.