به گزارش شفا آنلاین،عباس حکمتدوست گفت: منظور از کبد چرب، رسوب چربی است که بیشتر چربیهای خنثی مثل تری گلیسیرید است.طبق آمار، مشخص شده مرحله اول این بیماری در 30 درصد و مرحله دوم آن در حدود 10 درصد جمعیت ایران شیوع دارد.
وی ادامه داد: متأسفانه یکی از مشکلات کبدچرب این است که نشانه خاصی ندارد و فقط با انجام آزمایش یا سونوگرافی و فایبرواسکن میتوان این بیماری را تشخیص داد.البته برخی علائم می تواند خستگی و درد در ناحیه بالا و سمت راست شکم باشد.
این متخصص غدد در مورد افراد در معرض خطر تصریح کرد: کسانی که عوامل خطر پیدایش این بیماری را دارند، مثل افراد چاق، مبتلایان به دیابت و افرادی که چربی خون بالا دارند و افراد بی تحرک در معرض ابتلا قرار دارند.
حکمت دوست گفت: افرادی که به چاقی مبتلا هستند با کمی کاهش وزن می توانند بیماری خود را بهبود دهند. مطالعههای مختلف نشان داده اگر این افراد 5 تا 10 درصد وزنشان را کاهش دهند، آنزیمهای کبدی به حد طبیعی باز میگردد.
وی ادامه داد: مصرف بعضی داروها نیز می تواند باعث رسوب چربی در کبد شود در این زمینه می توان به داروهای استروئیدی، ویتامین A و آسپیرین اشاره کرد.
وی افزود: البته کاهش سریع وزن در افرادی که در گذشته به چاقی مبتلا بودهاند، می تواند این عارضه را در پی داشته باشد.در کسانی که سوء تغذیه دارند یا چاقی مفرط دارند، نیز کبد چرب دیده می شود.
این متخصص غدد ادامه داد: بیماری کبد چرب در هر سنی دیده می شود، اما بیشترین شیوع آن بین 60- 40 سالگی است. این بیماری در زنان شایعتر است.
وی افزود: مبتلایان به کبدچرب باید 6 وعده غذایی داشته باشند و در هر وعده میزان کالری دریافتی شان محدود باشد.این بیماران از مصرف غذاهای فریز شده و یخ زده، ترشی، ماست پرچرب، سس، نمک زیاد، غذاهای فست فود، انواع شیرینی ها، پیتزا، انواع سرخ کردنی ها مانند سیر داغ، پیاز داغ، چیپس، پفک، غذاهای چرب و نوشابه های گازدار پرهیز کنند.
حکمت دوست گفت: این افراد در معرض خطر و بیماران بهتر است از میوه های تازه، سبزیجات مختلف به ویژه کاهو، خیار، هویج و غذاهای سالم و طبیعی استفاده کنند.