وی درباره قیمت دارو در سال ۹۵ گفت: از آنجایی که مسوول قیمتگذاری دارو و تعیین استراتژی قیمت دارو، سازمان غذا و دارو است از نیمه دوم سال ۹۲ تاکنون این استراتژی تغییری نکرده و در سال ۹۵ نیز همین مسیر را ادامه میدهیم؛ به طوری که در زمینه داروهای خارجی استراتژی ما این است که سختگیرانه عمل کنیم و سیاست ما کاهش قیمت داروهای خارجی است. باید توجه کرد که میانگین داروهای وارداتی در سال های ۹۳ و ۹۴ به میزان ۸ درصد کاهش قیمت داشته است.
رئیس سازمان غذا و دارو درباره احتمال افزایش قاچاق در صورت اعمال سختگیری زیاد در واردات گفت: حتما سختگیری زیاد منجر به توسعه قاچاق میشود، اما نمیتوانیم برای کنترل قاچاق درهای مملکت را به روی واردات بیرویه باز کنیم؛ البته در زمینه کنترل قاچاق طرح کنترل اصالت را طراحی کردیم که در حال اجراست اما هنوز به نقطه نهایی نرسیده تا بتوانیم با اطمینان کامل آن را به مردم معرفی کنیم. در عین حال در صورتی که این طرح کنترل اصالت اجرا شود، هیچ فرآورده قاچاقی نمیتواند وارد چرخه توزیع ما شود و اگر هم وارد چرخه توزیع شود، قابل شناسایی است. بنابراین افزایش قاچاق با سختگیری در واردات اتفاق میافتد و اکنون نیز اتفاق افتاده است، اما هنوز راه مبارزه با آن وجود دارد و به زودی به مرحله نهایی میرسد.
دیناروند تاکید کرد: البته اگر دارویی در کشور جایگزین نداشته باشد و یا کیفیت تولید داخل مورد تایید نباشد، نباید واردات آن سختگیری شود.
وی در پاسخ به سئوالی درباره سرگردانی بیماران مبتلا به سرطان برای تامین داروهای خود در بازار ناصرخسرو گفت: باید توجه کرد که ۹۰ درصد بازار ناصرخسرو برای پاسخگویی به بیماران نیست بلکه جهت پاسخ به نیازهای غیرقانونی مانند سقط جنین غیرقانونی، دوپینگ، مواد مخدر، داروهای جنسی و... است و از طرفی داروهای بیماران سرطانی عمدتا وارداتی است و دولت ۹۰ درصد از آنها حمایت میکند؛ بطوریکه ۱۰۰۰ میلیارد تومان در این زمینه برای حمایت از بیماران سرطانی اختصاص داده شده است. بنابراین دسترسی بیماران سرطانی به داروهایشان عالی است.
رئیس سازمان غذا و دارو تصریح کرد: گاهی برخی پزشکان دارویی برای بیمار تجویز میکنند که در لیست دارویی ما وجود ندارد، بنابراین بیمار در مراکزی چون ناصرخسرو سرگردان میشود. در اینجا پزشک بیانصافی میکند، حال اگر دارویی در بازار ایران وجود ندارد و تایید نشده، تجویز شود باید شبکه قاچاقی برای پاسخگویی به آن شکل بگیرد و ما اطمینان داریم برخی از این پزشکان میتوانند با شبکه قاچاق ارتباط داشته باشند. چرا که اگر چنین دارویی تجویز نشود، قاچاق هم پا نمیگیرد.
دیناروند تاکید کرد: امیدوارم در مجلس تجویز داروهای خارج از فهرست ممنوع شود و تجویز چنین داروهایی تخلف محسوب شود؛ چراکه ما یک لیست دارویی رسمی در کشور داریم که پزشکان برجسته آن را تعیین میکنند. البته نگرانی بیماران را درک میکنیم. به همین دلیل هم واردات دارو را صفر نکردیم به طوری که اکنون یک میلیارد تومان واردات دارو در کشور انجام میشود.
وی درباره صادرات دارو نیز گفت: هنوز عدد صادرات دارویی ما امیدوارکننده نیست، البته نسبت به چهار سال قبل افزایش داشته است اما از آن راضی نیستیم. البته رقم مطلوب ما رسیدن به تراز مثبت است به طوری که باید صادراتمان بیش از واردات باشد و اگر یک میلیارد واردات باشد، صادرات ما بیش از این عدد باشد.
دیناروند در پایان گفت: انتظار میرود در این نمایشگاه تمام شرکتهای دارویی و وابسته شرکت کنند و شرکتهای خارجی دارویی نیز که در بازار ایران هستند یا علاقهمند به سرمایهگذاری در ایران بودهاند، امکان حضور در نمایشگاه را خواهند داشت.