وی افزود: آفتاب سوختگی زمانی رخ میدهد که مقدار تابش اشعه خورشید یا سایر منابع نوری حاوی پرتو ماوراء بنفش بیشتر از توانایی رنگدانه محافظت کننده پوست بدن باشد. یک بار آفتاب سوختگی همراه با تاول زدن پوست، احتمال سرطان سلولهای رنگی پوست که ملانوم نامیده میشوند، را دو برابر میکند.
محبوبی کرد: قرارگیری در معرض نور خورشید و صدمه ناشی از اشعه ماورای بنفش در ایجاد آب مروارید نیز میتواند دخیل باشد که برای جلوگیری از آن، باید از عینک آفتابی استفاده شود.
این متخصص پوست درباره کارکرد کرمهای ضدآفتاب گفت: ضدآفتابها برای بلوکهکردن اشعه UVA و UVB، به کار میروند.
وی افزود: تماس زیاد با آفتاب میتواند موجب آفتاب سوختگی حاد شود و در درازمدت اثراتی مانند چین و چروک، کک و مک، ککهای صورت و همچنین شلی پوست را به همراه داشته باشد. سرطانهای پوستی نیز از عوارض جدی و مهم تماس طولانی با آفتاب است. به همین دلیل لازم است کرم ضدآفتاب برای جلوگیری از ایجاد سرطانهای پوست و پیری زودرس پوست در همه افراد استفاده شود.
محبوبی با اشاره به نحوه صحیح استفاده از کرمهای ضدآفتاب گفت: ضدآفتاب باید نیم ساعت قبل از خروج از خانه استعمال شده و سپس هر دو ساعت، تکرار شود. باید دقت داشت که بیشترین آسیب نور آفتاب در ساعات بین 10 صبح تا 16 است؛ لذا محافظت از پوست در این ساعات از روز اهمیت بسیار زیادی دارد.