شفا آنلاین>سلامت>رئیس مركز تحقیقات آلرژی دانشگاه علوم پزشكی مشهد گفت: 85 درصد بروز حساسیت های غذایی در افراد به مصرف چند گروه مواد خوراكی و غذایی محدود می شود.
به گزارش شفا آنلاین،
دكتر فرحزاد جباری آزاد افزود: شیر و گوشت گاو، تخم مرغ، گندم و جو، غذاهای دریایی مانند
ماهی و میگو، برخی از مغزها چون بادام زمینی و گردو بخش عمده حساسیتهای
غذایی را موجب می شوند. این پزشك فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی دانشگاه
علوم پزشكی مشهد خاطر نشان كرد: هر ماده غذایی می تواند برای فردی كه زمینه
ژنتیكی داشته، باعث ایجاد حساسیت و آلرژی شود و برخی افراد نیز به میوه ها
و مواد خوراكی مانند خربزه، گوجه فرنگی، بادمجان و فلفل آلرژی دارند. وی
با بیان اینكه حساسیت های غذایی در دنیا و كشورمان رو به رشد است، افزود:
مصرف بی رویه فست فودها، مواد غذایی مملو از سس و مواد نگهدارنده، سیر
صعودی حساسیت های غذایی را افزایش داده است. دانشیار گروه آلرژی و
ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشكی مشهد ادامه داد: شیوع حساسیت های غذایی در
كودكان بیشتر مشاهده می شود و بین چهار تا شش درصد گزارش شده است كه یان
رقم در بزرگسالان بین یك تا چهار درصد است. دكتر جباری آزاد تاكید كرد:
بهترین توصیه برای درمان تمام حساسیت ها شامل تنفسی، گوارشی، دارویی و
غذایی اجتناب از عامل ایجاد آن است و وقتی فرد بداند كه نسبت به چه ماده
غذایی حساسیت دارد، باید از مصرف آن خودداری كند. وی استفاده از داروها
برای كنترل علائم و در نهایت استفاده از واكسن مربوطه را از دیگر مراحل
درمان و كنترل حساسیت های غذایی عنوان كرد. حساسیت غذایی، واكنش زیاد
دستگاه ایمنی به برخی غذاها یا موادی است كه معمولاً بیخطرند و این
واكنش های نامطلوب ممكن است ارثی یا ناشی از یك نقص اكتسابی
بیوشیمیایی باشد. علائم حساسیت های غذایی ممكن است بعد از چند دقیقه، چند ساعت و یا حتی یك تا دو روز پس از خوردن یك ماده غذایی بروز كند. اسهال،
درد شكمی، نفخ و باد شكم، كهیر، تورم صورت، خارش، تورم دستها و
پاها، آسم، تهوع و استفراغ و سرفه از علائم حساسیت های غذایی است.