کد خبر: ۱۰۶۴۷۲
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۰ - ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۵ - 2016April 30
شفا آنلاین>سلامت>مدیر گروه چشم پزشکی و رئیس بیمارستان فارابی با اشاره به تحقق درمان شب کوری در کشور به کمک سلول های بنیادی گفت: بالا بودن هزینه این کار سبب شده تا با فراخوانی که قرار است به زودی اعلام شود از خیرین حوزه سلامت برای انجام این پروژه کمک گرفته شود.

به گزارش شفا آنلاین،محمود جباروند در حاشیه برپایی "بیست و دومین سمینار سالیانه چشم پزشکی فارابی" اظهار داشت: RP یک بیماری ژنتیکی است که مبتلایان به آن در زمینه سلول‌های رنگدانه چشم دچار مشکل هستند و هنگام شب و در محیط هایی که نور کافی ندارد با کاهش  شدید بینایی رو به رو هستند.

وی ادامه داد: با توجه به نقش سلول‌های بنیادی در ترمیم بافت‌های آسیب دیده چشم، واحد فراهم آوری سلول‌های بنیادی بیمارستان فارابی با همکاری استادان به نام چشم پزشکی کشور از این سلول‌ها در درمان بیماری شب کوری بهره گرفته است.

جباروند با ابراز خرسندی از اینکه کیفیت رشد و تکثیر سلول‌های بنیادی و تزریق آنها در نمونه‌های حیوانی با نتایج مثبتی همراه بوده است، تصریح کرد: نتایج موفقیت آمیز به کار گیری این سلول‌ها سبب شده تا در آینده نزدیک از این سلول‌ها برای درمان بیماران استفاده شود.

وی گفت: هم اینک یک هزار و 500 بیمار دچار شب کوری در لیست انتظار درمان بیمارستان فارابی قرار دارند.

رییس کمیته برگزاری "بیست و دومین سمینار سالیانه چشم پزشکی فارابی" ادامه داد: هرچند از نظر علمی امکان تزریق سلول‌های بنیادی در بیماران دچار شب‌کوری با موفقیت رو برو بوده است، اما بالا بودن هزینه این کار سبب شده تا با فراخوانی که قرار است به زودی اعلام شود از خیرین حوزه سلامت برای انجام این پروژه کمک گرفته شود که در صورت مساعدت آنان گام‌های موثری در درمان بیماران دچار شب کوری برداشته خواهد شد.

وی ادامه داد: این سلول‌ها از خود فرد دریافت، سپس رشد و تکثیر شده و در داخل چشم تزریق می شود که در این روش سلول‌های تزریق شده، جایگزین سلول‌های آسیب دیده می‌شود.

جباروند اظهار داشت: هم اینک به کارگیری سلول‌های بنیادی در ترمیم بافت‌های سطحی چشم نقش فراوانی دارد که بیمارستان فارابی در این زمینه به کمک سلول‌های بنیادی به بیمارانی که از تخریب سلول‌های بنیادی قرنیه رنج می‌برند، خدمات درمانی ارایه می‌دهد.

وی گفت: هدف سمینارهای فارابی که امسال بیست و دومین آن در حال برگزاری است، ارتقای دانش چشم پزشکی کشور است که این سمینار همه ساله اردیبهشت ماه به منظور ارایه تجربیات و تبادل نظر متخصصان چشم پزشک در رشته‌های مختلف فوق تخصصی چشم برگزار می‌شود.

رئیس کمیته برگزاری بیست و دومین سمینار سالیانه چشم پزشکی فارابی تصریح کرد: در این سمینار همچنین نحوه تشخیص و درمان بیماری‌های چشم با استفاده از تکنولوژی‌های نوین روز مورد بررسی و تبادل نظر قرار می‌گیرد. همچنین در کنار این سمینار شرکت‌های تجهیزات چشم پزشکی با ارایه تکنولوژی‌های نوین روز دنیا و معرفی نحوه استفاده از آنها برای ارایه خدمت بهتر به بیماران حضور فعالی دارند.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: