با این حال محققان به کشف خوب دیگری هم رسیده اند: اسید چرب اُمگا۳ موسوم به DHA موجب وارونگی تغییرات مضر ناشی از فروکتوز می شود.
زیا یانگ، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «DHA فقط موجب تغییر یک یا دو ژن نمی شود. به نظر می رسد کل الگوی ژن را به حالت نرمال بازمی گرداند که این موضوع بسیار قابل توجه است.»
DHA به طور طبیعی در غشای سلول های مغز وجود دارد، اما به لحاظ کمیت آنقدر زیاد نیست که به مقابله با بیماری ها کمک کند.
به گفته محققان، «مغز و بدن در تولید DHA ناکارآمد هستند. این اسید چرب باید از طریق رژیم غذایی تامین شود.»
اسید چرب DHA موجب تحکیم و تقویت سیناپس های مغز شده و قدرت یادگیری و حافظه را افزایش می دهد. در ماهی سالمون آب های طبیعی (و نه در ماهی های پرورشی) به وفور یافت می شود. میزان کمتر آن در سایر ماهی ها و روغن ماهی، گردو، تخم کتان، میوه و سبزیجات وجود دارد.
محققان تاکید می کنند که فروکتوز در اکثر غذاهای کودک و در میوه ها هم یافت می شود، اگرچه فیبر موجود در میوه موجب کاهش سرعت جذب قند می شود و میوه حاوی سایر مولفه های سلامت است که از مغز و بدن محافظت می کند.