به گزارش شفا آنلاین،میثم پورهادی درباره جایگاه نعنا در طب سنتی و طب مدرن اظهار داشت: نعنا گیاهی دارویی، ادویهای و نوشابهای، عطری، زینتی با خواص بالقوه درمانی در فرآوردههای طب سنتی و مدرن، دارویی و مصرف خانواده و آشپزی است.
بهگفته وی این گیاه از تیره Labiatae Lamiaceae است که در ایران دارای 46 جنس و 410 گونه و زیرگونه که از بزرگترین و متمایزترین خانوادههای گیاهان گلدار و نیز با داشتن حدود 220 جنس و 4000 گونه دارای یک توزیع تقریباً جهانی است.
این دانشجوی دکترای تخصصی گیاهان دارویی افزود: بهطور تقریبی از تعداد کل خانواده Labiatae در ایران، 18 درصد از گونهها برای مقاصد دارویی فرموله استفاده میشود.
پورهادی ادامه داد: بیشترین قسمت کاربردی در مقاصد دارویی و تغذیهای از کل اندامهای گیاهی مختص برگها است، حاوی روغنهای ضروری بیولوژیک فعال (اسانس) منتول و منتون با بو و عطری کاملاً مشخص است.
وی عنوان کرد: اعضای این خانواده دارای طیف گستردهای از ترکیبات مانند ترپنوئیدها، ایرپدوئیدها، ترکیبات فنلی و فلاونوئیدها با خواص آنتیاکسیدانی، آنتیبیوتیکی، ضدویروسی، ضدعفونی کننده و ضدقارچی هستند.
این دانشجوی دکترای تخصصی گیاهان دارویی یادآور شد: گونههای خانواده Labiatae عمدتاً برای بیماریهای مربوط به دستگاه گوارش، بهخصوص نفخ و سوءهاضمه، نیز ناراحتیهای پوستی و تنفسی، کاهنده کلسترول، آرامبخش، نارساییهای دهانی، قلبی و تقویت سیستم کبدی استفاده میشوند.