کد خبر: ۱۰۲۸۷۲
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۰ - ۱۲ فروردين ۱۳۹۵ - 2016March 31
شفاآنلاین:جامعه>سلامت>در پیچ و خم زندگی مدرن خواب کافی و راحت به آرزویی دست نیافتنی تبدیل شده است. به دلیل آمار بالای دیابت در آمریکا در تحقیقی تاثیر خواب بر دیابت مورد بررسی قرار گرفته است.
به گزارش شفاآنلاین : در زندگی مدرن امروز در اغلب مردم خواب کافی فقط در روزهای تعطیل آخر هفته امکانپذیر است.در یک مطالعه که اخیرا در آزمایشگاه خواب دانشگاه شیکاگو انجام شده است تاثیر مثبت چند ساعت بیشتر خوابیدن فراتر از استفاده از روش های آرامش درمانی و مدیتیشن است،یکی از مهم‌ترین پیامدهای آن تاثیرخواب کافی در کاهش خطر ابتلا به دیابت است.

دیابت یک مشکل بزرگ برای ایالات متحده امریکا است. مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌ها (CDC) تخمین می‌زند که 29 میلیون آمریکایی به این بیماری مبتلا هستند یعنی از هر 10نفر،یک نفر به دیابت مبتلاست.

هر چند خواب نیز یکی از فاکتورهای تاثیر گذار بر دیابت است اما تاکنون تاثیر خواب بر دیابت همانند رژیم غذایی و تناسب  اندام به وضوح آشکار نشده است.

محققانی که در زمینه ارتباط خواب ودیابت بر روی بیماران دیابتی مطالعه می کردند نتایجی را در ماه مارس 2015 منتشرکردند که نشان می داد 7تا 8 ساعت خواب خطر ابتلا به دیابت نوع  2 را کاهش می دهد در حالی که مدت زمان خواب کمتر یا بیشتراز این میزان با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 همراه خواهد بود.

مطالعه دیگری، در همان مجله منتشر شد که نشان می داد بیماران دیابتی که خواب نامناسب داشتند سطح قند خون آنها در صبح 23 درصد و سطح  انسولینشان  48 درصد بالاتر بود. به عبارت دیگر بیماران دیابتی که  خواب خوبی نداشتند  82 درصد مقاومت در برابرانسولین در آنها بالاتر از بیماران دیابتی بود که خواب کافی داشتند.

مطالعات نشان می دهد که کمبود خواب نه تنها موجب تشدید دیابت در بیماران است بلکه افراد سالم را در معرض خطر ابتلا به دیابت قرار می دهد.

مطالعه حاضر، به رهبری جوزیان بروسارد صورت گرفت در این مطالعه،خواب 19 مرد سالم که داوطلب آزمایش  بودند تغییرداده شد. در اولین مرحله، خواب گروه 8.5 ساعت درهر شب بود این مرحله برای 4 شب ادامه یافت. مرحله دوم نیز4 شب ادامه داشت ،اعضای گروه در این مرحله فقط اجازه داشتند  4.5 ساعت در هر شب بخوابند .پس از این محدودیت خواب به شرکت کنندگان اجازه داده شد 2 شب خواب بیشتری داشته باشند و مشاهده شد که در این دو شب خواب آنها به 9 تا 10 ساعت در هر شب رسید .

محققان دریافتند که پس از 4 شب محرومیت از خواب کافی، حساسیت بدن به انسولین23 درصد کاهش و خطر ابتلا به دیابت 16 درصد افزایش یافته است و پس از 2 شب خواب طولانی هر دو پارامتر به حالت عادی بازگشتند.

نویسنده ارشد دکتر ازرا تاسالی از نتایج تحقیق گفت: پاسخ متابولیک بدن به این خواب اضافی بسیار جالب و دلگرم کننده بود این نتایج نشان می دهد که افراد سالم وجوان که خواب کافی در طول هفته ندارند می توانند با خواب کافی در تعطیلات آخر هفته خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهند .
محققان این تحقیق بیان کردند: هرچند که تاثیر خواب بر دیابت بر نمونه ای از مردان سالم و بدون اضافه وزن دیده شد اما این نتایج هنوز قطعی نیست وبه تحقیقات بیشتری نیاز است.

گفتنی است، افرادی که در طول هفته خواب کافی ندارند به مصرف غذاهای چرب وبا قند بالا بیشتر تمایل دارند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: