کد خبر: ۱۰۲۸۶۳
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۰ - ۱۲ فروردين ۱۳۹۵ - 2016March 31
شفاآنلاین:سلامت روان>مقایسه کردن به طور کلی امر مثبت و خوبی نیست و به خصوص سعی شود از مقایسه کودکان با دیگران جدا خودداری شود.
به گزارش شفاآنلاین : حسین ابراهیمی مقدم، متخصص روانشناسی و استاد دانشگاه،  در رابطه با اثرات مختلف (مقایسه کردن)،‌گفت: مقایسه کردن به طور کلی امر خوبی نیست، زیرا باعث می‌شود تا افراد دچار احساسات ناخوشایند و انرژی منفی شوند و این امر باعث می‌شود تا بر روی حالتهای مثبت و نقاط قوت خود کمتر تاکید داشته ، سرکشی ، خشم و عصبانیت کنند. 

وی ادامه داد: همه این احساسات باعث می‌شوند که عملا فرد از توانایی های طبیعی و اصلی خود بازمانده و نتواند از تواناییهایش درست استفاده کند. 

این روانشناس با اشاره به اثرات منفی مقایسه کردن بر روی کودکان، گفت: علاوه بر اثرات ذکر شود معمولا بچه‌ها وقتی با فردی مورد مقایسه قرار می‌گیرند،‌نسبت به آن فرد احساس کینه و دشمنی می‌کنند،‌که والدین باید این مسئله را در نظر داشته و از مقایسه فرزندشان با دیگران جدا خودداری کنند. 

ابراهیمی در بخش پایانی خاطر نشان کرد: نکته قابل توجه در این رابطه این است که مقایسه کردن در صورتی که فرد خود را با خودش مقایسه کند نه تنها مضر نیست بلکه فوائدی هم در پی دارد و در واقع یکی از راههای پیشرفت است چرا که وقتی فردی خودش را با خودش مقایسه کند بیشتر متوجه نقص‌ها و مسائل،‌مشکلات، توانایی‌ها و نقاط ضعف و قوت خود می‌شود و این موضوع باعث می‌شود تا مشکلات و اشتباهات گذشته را تکرار نکرده و نقاط قوت و ضعف خود را بهتر شناخته  و آنها را تقویت کند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: