کد خبر: ۱۰۱۵۲۳
تاریخ انتشار: ۰۳:۵۹ - ۲۸ اسفند ۱۳۹۴ - 2016March 18
شفا آنلاین>اجتماعی>بهار با گام‌های آرام نزدیک می‌شود. این را می‌توان از سر و صدای پرندگان و رویش گیاهان احساس کرد.
به گزارش شفا آنلاین،یکی از سنت‌های خوب ما ایرانیان دید و بازدیدها و رفتن به سفر در ایام نوروز به همراه خانواده است. مسافرت شادابی و ایجاد انبساط روحی را در پی دارد. تجدید قوا و رسیدن به آرامش روحی و همچنین کسب نشاط و بروز هیجانات مثبت و دور ریختن انرژی‌های منفی، از دیگر مزایای یک سفر خوب و مفید است. بنابراین مناسب است، تا در صورت فراهم بودن شرایط و تصمیم به انجام مسافرت، نکاتی را برای هر چه لذت بخش تر شدن سفر درنظر بگیرید.

  ثریا منزوی کجیدی، روانشناس در گفت‌و‌گو با ایران در این زمینه می‌گوید: در ابتدا مراقب باشید حتماً برای سفر هدف و برنامه داشته باشید. اگر هدف را بخوبی تعیین کنید، می‌توانید مطابق با آن برنامه ریزی کنید.
همچنین متناسب با هدفتان مدت زمان سفر را مشخص کنید، هیچگاه  بی‌هدف و بدون برنامه در شهرها و جاده‌ها پرسه نزنید. هرچند که سفر با گشایش روحی و روانی همراه است اما معمولاً خستگی جسمی جزء جدانشدنی مسافرت است. اگر زمان سفر بیش از حد طولانی باشد بجای رفع خستگی و ایجاد شادابی، در انتهای سفر چیزی جز خستگی و کوفتگی برایتان نخواهد ماند. لذا به نظر می‌رسد در طول تعطیلات دو هفته‌ای نوروز، یک هفته سفر و یک هفته استراحت و دید و بازدید در شهر محل سکونت برنامه  خوبی باشد. تا اینجا درباره هدف، برنامه و مدت سفر صحبت شد. حالا خوب است که به کیفیت مسافرت بپردازیم.        

به گفته منزوی کجیدی  در صورتی که با وسیله شخصی سفر می‌کنید، نباید از منظر مبدأ– مقصد به مسافرت نگاه کنید بلکه باید بدانید و این دانسته  خود را به همراهانتان منتقل کنید که طول مدت ، مسافت، مسیر و شهرها و اماکن بین مبدأ - مقصد نیز جزئی از سفر هستند، بنابراین با این دیدگاه، دیگر نه شما و نه خانواده، عجله‌ای برای رسیدن به مقصد نخواهید داشت و این دیدگاه موجب لذت بردن از مراحل سفر، امنیت بیشتر سفر و نیز کاهش آمار تصادفات خواهد بود.
 معمولاً این‌گونه مسافرت‌ها که تفریحی و سیاحتی– زیارتی هستند، بصورت خانوادگی انجام می‌شوند و در مسافرت‌های خانوادگی یکی از مهمترین ارکان سفر، بچه‌ها مخصوصاً فرزندان کم سن و سال هستند که اتفاقاً کم حوصله تر و پرجنب و جوش تر از بقیه اعضا خانواده هستند.این روانشناس در خصوص راحت تر کنار آمدن با بچه‌ها در طول سفر بیان می‌کند: در صورتی که با وسیله شخصی سفر می‌کنید حتماً یکی از مواردی که باید در برنامه‌ریزی درنظر گرفته شود، بچه‌ها هستند. اگر می‌خواهید خوشی‌های سفر به تلخی تبدیل نشود، نباید حوصله بچه‌ها در ماشین سر برود. از آنجایی که نشستن در محیط کوچک برای مدت طولانی برای بچه سخت و دشوار است، لذا با هنر خود آنها را سرگرم نگه دارید. داشتن اسباب بازی‌های کوچک و متناسب و انجام بازی‌ها و سرگرمی‌های دو یا چند نفره، تماشای مناظر و اظهار نظر درمورد شان و طرح سؤال درباره مسیر و مناظر، نظرخواهی درباره مراحل بعدی سفر  از قبیل زمان غذا خوردن، زمان استراحت، کیفیت تفریحات و غیره  می‌توانند از جمله سرگرمی هایی باشند که بچه‌ها را مشغول می‌کنند. او در ادامه توصیه می‌کند: مدت زمان رانندگی، هم برای خود راننده و هم برای سرنشینان و بچه‌ها مهم است. اگر بعد از دو ساعت رانندگی، استراحت کوتاهی در نظر گرفته شود، هم خستگی جسمی راننده برطرف می‌شود و هم بچه‌ها با کمی جست و خیز در بیرون از ماشین انرژی ذخیره شده را تخلیه می‌کنند. نکته دیگر اینکه عوامل تنش و بگومگو بین فرزندان باید بسرعت برطرف شود تا سبب تنش روحی دیگران به خصوص راننده نشود.
درمجموع، یک نکته مهم در سفر این است که هرچه بیشتربه بچه‌ها خوش بگذرد، به همان نسبت شما بزرگترها آرامش و آسایش خواهید داشت و از سفرتان لذت خواهید برد. یعنی باید پذیرفت که یکی از مهمترین عوامل داشتن مسافرتی به یاد ماندنی، خوش گذشتن به بچه‌ها و بیکار و بی‌برنامه نبودن آنها در طول مدت سفر است. البته این به معنای باج دادن به فرزندان نیست بلکه فقط توجه کردن و پذیرفتن برخی موارد بدیهی است. پس فرزندان حق بی‌ادبی و رفتارهای نامناسب را ندارند و بزرگترها نیز حق بی‌توجهی به خواسته‌های معقول و منطقی فرزندان را نخواهند داشت.


    منزوی کجیدی در خاتمه متذکر می‌شود که خوب است ارزان و بی‌تکلف سفر کنید، حواستان به خوشی بچه‌ها باشد. خوش باشید و با اخلاق نیک باعث خوشی بقیه باشید و از تجربیات سفراستفاده کنید  که گفته‌اند: «بسیار سفر باید تا پخته شود خامی.»ثریا منزوی کجیدی
روانشناس

 

برچسب ها: تجدید قوا ، سفر ، بهار
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: