کد خبر: ۱۰۰۳۷۱
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۳ - ۱۸ اسفند ۱۳۹۴ - 2016March 08
نایب رئیس انجمن اورولوژی آسیا مطرح کرد:
شفاآنلاین:جامعه پزشکی>نایب رئیس انجمن اورولوژی آسیا با تبیین سه شاخصه توریسم علمی و قابلیت کشور در برگزاری سالانه ده‌ها کنگره در رشته‌های مختلف، درآمد حاصل از توسعه این فعالیت را برای کشور فراتر از چند میلیارد دلار در سال دانست و با اشاره به تجربه خود در برگزاری کنگره آسیایی اورولوژی در کیش، گفت: رسیدن به این چشم‌انداز در جامعه سخت نیست و تنها با کمی همت و تغییر بخش بسیار کوچکی به‌راحتی قابل دسترسی است.

به گزارش شفاآنلاین : دکتر سید جلیل حسینی  با اشاره به ضرورت ایجاد و توسعه توریسم علمی در کشور اظهار کرد: توریست‌هایی که به کشور سفر می‌کنند عمدتاً یا در گروه اشخاص مسن و بازنشسته قرار می‌گیرند که تمایل به دنیا‌گردی دارند و یا جوانانی هستند که علی‌رغم ناشناخته‌ماندن ایران در دنیا تمایل به بازدید از ایران دارای سابقه کهن دارند که البته هر دو این قشر از تمکن مالی کمی برخوردار هستند.

وی در ادامه افزود: در مقابل اشخاصی که برای کنگره‌ها یا نشست‌های علمی به کشوری سفر می‌کنند با توجه به وقت کم و تمکن مالی زیاد، تمایل به خریدهای سطح بالا و لوکس و استفاده از هتل‌های گران‌قیمت دارند که از این نظر درآمد بالایی نصیب اقتصاد کشور خواهد شد.

عضو هیئت‌مدیره مجمع انجمن‌های علمی گروه پزشکی ایران ورود افراد متخصص به کشور را گام مهمی در جهت شناساندن ایران‌ در مجامع پیشرفته دانست و خاطرنشان ساخت: افراد متخصص به علت این‌که با مجامع تخصصی و پیشرفته هر کشور ارتباط دارند، می‌توانند نظرات خود را درباره ایران در سطح این مجامع بیان کنند و تأثیر بسزایی در تقویت نگرش مثبت به ایران داشته باشند.

حسینی اضافه کرد: افراد جوان چون هنوز به آن سطح از ارتباطات نرسیده‌اند که بتوانند در مجامع سطح بالا و تخصصی حضور یابند، نمی‌توانند تأثیر چندانی در تغییر نگرش دنیا نسبت به ایران داشته باشند؛ در چنین شرایطی حضور افراد متخصص در ایران می‌تواند در شناساندن ایران، تمدن غنی و مردم با فرهنگ آن به دنیا تأثیر چشمگیری داشته باشد.

وی با بیان این‌که سومین دستاورد توسعه توریسم علمی کمک به گسترش و به‌روزرسانی سطح علمی کشور است، یاد‌آور شد: در کنار معرفی نادرستی که از ایران در سطح دنیا وجود دارد، قابلیت‌های محافل علمی ایران نیز به‌خوبی معرفی نشده است؛ این در حالی است که در زمینه پزشکی مطالعه پزشکان ما به روز است، کتاب‌های جدید مرتباً خریداری و آخرین مقالات چاپ‌شده توسط محققان و پزشکان ما رصد می‌شود.

نایب رئیس انجمن اورولوژی آسیا تصریح کرد: این سطح بالای علمی دانشمندان و محققان ما را دنیا نمی‌شناسد. این درحالی است که حضور محققان و افراد متخصص در کنگره‌های تخصصی در ایران موجبات هم‌کلامی با محققان ایرانی را فراهم می‌سازد و سبب گسترش روابط علمی محققان دنیا با متخصصان و محققان ایرانی می‌شود.

حسینی با اشاره به برگزاری دوازدهمین کنگره آسیایی اورولوژی در کیش اظهار کرد: هنگام برگزاری کنگره آسیایی اورولوژی به میزبانی ایران در کیش ورود متخصصان شرکت‌کننده در این کنگره به کیش، رونق اقتصادی بسیاری برای منطقه به ارمغان آورد.

وی با بیان این‌که تجربه برگزاری این کنگره می‌تواند به برگزاری کنگره‌هایی از این دست در کشور کمک شایانی داشته باشد، گفت: کنگره آسیایی اورولوژی هر سه شاخصه‌ کمک به رونق اقتصادی منطقه، اشاعه فرهنگ ایرانی و تبادل اطلاعات علمی محققان ایرانی با سایر محققان را داشت.

عضو هیئت‌مدیره مجمع انجمن‌های علمی گروه پزشکی ایران افزود: البته برای آن‌که افراد متخصص این رشته را جذب ایران و منطقه کیش کنیم، نزدیک به 2 سال در وب‌سایت‌های مختلف علمی این رشته در سطح دنیا، کیش را با تمام جاذبه‌های گردشگری آن به دنیا معرفی کردیم. همراه با کیش شهرهای دیگری مانند اهواز و اصفهان نیز ‌معرفی شدند.

حسینی خاطر‌نشان کرد: در دوازدهمین کنگره آسیایی ارولوژی 180 سخنران در لیست سخنرانان قرار گرفتند که 80 نفر از آنان ایرانی بودند؛ به‌طور کلی هر کدام از اساتید که می‌توانستند به زبان انگلیسی به‌طور مسلط صحبت کنند در لیست سخنرانان قرار داده شدند که این امر یک مزیت برای پزشکان کشور محسوب می‌شود. به‌طوری‌که وقتی پزشکان ایرانی در پنل‌ها با سایر پزشکان قاره هم‌صحبت می‌شدند، پزشکان خارجی از سطح سواد و دانش علمی پزشکان ایران شگفت‌زده شده بودند و پزشکان‌ ما به‌خوبی توانستند با سایر پزشکان دنیا ارتباط برقرار کنند. کجا می‌توانیم چنین اهدافی را از توریسم معمولی کشور کسب کنیم؟

این استاد دانشگاه با بیان این‌که توریسم علمی با تمامی سختی‌ها و پیچیدگی‌های عملی و تئوری آن، نیاز به حضور افراد خبره و زیر‌ساخت‌های کافی دارد، تصریح کرد: برای برگزاری هر کنگره‌ای نیاز به وجود زیر‌ساخت‌هایی است که هم‌اکنون در بسیاری از کشور‌های دنیا وجود دارد؛ متأسفانه کشور ما فاقد ساختارهای مورد نیاز برای برگزاری چنین کنگره‌هایی است و هر چه زودتر باید برای فراهم‌ساختن این ساختارها تلاشی شبانه‌روزی داشته باشیم.

حسینی یکی از مشکلات برگزاری چنین کنگره‌هایی را بلوکه‌بودن حساب‌های ایران و عدم توانایی خرید اینترنتی از ایران عنوان کرد و ادامه داد: در دوازدهمین کنگره آسیایی اورولوژی برای رفع این مشکل در تلاشی بیش از 6 ماه و در بیش از 5 جلسه سفر کاری در تهران - کیش و دبی با یکی از شرکت‌های واسطه مستقر در دبی مذاکره شد تا اطمینان لازم را پیدا کنیم که پول‌های دریافت‌شده از شرکت‌کنندگان به برگزار‌کنندگان کنکره خواهند رسید.

وی با اشاره به همکاری وزارت امور خارجه در برگزاری کنگره‌های علمی گفت: زیر‌ساخت‌هایی همچون ایجاد امکانات مالی مناسب، قدرت انتقال پول‌ و تبدیل آن به ریال، هتل‌های خوب، افراد مسلط به زبان انگلیسی برای راهنمایی شرکت‌کنندگان در سطح شهر‌ و تاکسیران‌های مسلط به زبان انگلیسی برای برگزاری هر کنگره خارجی مورد نیاز است.

عضو هیئت‌مدیره انجمن اورولوژی آسیا با بیان این‌که هر شرکت‌کننده خارجی در کنگره به‌طور متوسط بین 2 تا پنج هزار دلار در کشور هزینه خواهد کرد، افزود: با توجه به قابلیت کشور ما، در برگزاری سالانه ده‌ها کنگره در رشته‌های مختلف درآمدی که از این طریق می‌تواند نصیب کشور شود، از مرز میلیارد دلار هم خواهد گذشت؛ رسیدن به این چشم‌انداز در جامعه سخت نیست و تنها با کمی همت و تغییر بخش بسیار کوچکی به‌راحتی قابل دسترسی است.

حسینی ضمن اعلام آمادگی برای در اختیار قرار دادن تجربیات حاصل از برگزاری دوازدهمین کنگره آسیایی اورولوژی خاطرنشان کرد: ما واقعاً مواهب بسیاری در کشور داریم، مردم خوب، مناظر طبیعی دیدنی، سرزمین بکر، مکان‌های باستانی که باید در کنار همه این مواهب جذاب در کشور تنها زیربناهای لازم جهت برگزاری کنگره‌های علمی و جذب توریست علمی متخصص به‌سرعت آماده شوند.

وی با اشاره به این‌که توریسم علمی علاوه بر امتیازات ذکر شده، سریع‌الحصول است، تصریح کرد: امروزه وقتی در محافل علمی تعریف جزیره کیش را می‌شنویم بسیار خرسند می‌شویم. انجمن اورولوژی تنها یک انجمن از 180 انجمن پزشکی و 300 انجمن غیرپزشکی در کشور است که توانست کیش و ایران را به دنیا معرفی کند. حالا اگر هر کدام از این انجمن‌ها بتوانند از قابلیت‌های خود در برگزاری چنین کنگره‌هایی استفاده کنند تصور کنید تا چه اندازه ایران و فرهنگ ایرانی در دنیا شناخته خواهد شد.

این استاد دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به فعالیت همسایگان ایران در برگزاری کنگره‌های علمی، گفت: با توجه به این‌که بیش از 15 سال در فعالیت‌های مختلف بین‌المللی به‌عنوان نماینده ایران حضور دارم بارها مشاهده کرده‌ام که کشور همسایه ترکیه برای برگزاری هر کنگره‌ای سریعا اعلام آمادگی می‌کند که این امر به دلیل آمادگی کامل زیر‌ساخت‌های شهری این کشور است. دولت، آن‌ها را پشتیبانی می‌کند و می‌داند سه مزیت اصلی توریسم علمی چیست و چگونه می‌توان از آن بهره برد.

حسینی با اشاره به سابقه حضور خود در کنگره‌های مختلف و برگزاری دوازدهمین کنگره آسیایی اورولوژی، گفت: با توجه به سابقه فعالیت خود در انجمن ارولوژی کشور و آسیا امروز آمادگی این را دارم که این بحث را در کشور باز کرده و به مسئولان امر کمک کنم تا توریسم علمی را در کشور در مقیاس بزرگ راه‌اندازی کنیم. متأسفانه گاهی اوقات می‌شنویم پزشکان ایرانی که باید کنگره‌های خود را در ایران برگزار کنند، به دلیل شرایط راحت‌تر در ترکیه کنگره های خود را در این کشور برگزار می‌کنند.

وی خاطر نشان کرد: جوامع علمی ما به لحاظ علمی برای برگزاری چنین کنگره‌هایی آماده‌اند. به نظر ‌می‌آید باید عزم ملی برای ایجاد و توسعه توریسم علمی ایجاد و ستادی به نام ستاد توریسم علمی در کشور با تعاریف و چشم‌انداز‌های دقیق تشکیل شود.

نایب رئیس انجمن اورولوژی آسیا در پایان تأکید کرد: توسعه توریسم علمی قطعاً برای کشور نتایج بسیار خوبی خواهد داشت. این مسئله جزو مواردی است که به‌راحتی قابل اجراست و حاضر هستم برای دو سال آینده سه کنگره اورولوژی را در کشور برگزار کنم و مطمئنم که بیش از هزاران متخصص در کشور قابلیت آن را دارند که در زمینه رشته‌های تخصصی خود کنگره‌هایی را راه‌اندازی کنند و توریسم علمی را در کشور توسعه بخشند.ایسنا

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: