کد خبر: ۱۰۰۲۸۱
تاریخ انتشار: ۰۷:۱۵ - ۱۸ اسفند ۱۳۹۴ - 2016March 08
شفا آنلاین>سلامت>سلامت جنسی>در یک مقاله مروری که در نشریه معتبر New England Journa- of Medicine منتشر شده، گروهی از محققان مرکز سرطان مایوکلینیک به این موضوع پرداخته‌اند که مراقبت از زنانی که در خانواده‌شان سندرم‌های ارثی پستان و تخمدان دیده می‌شود و هنوز خودشان به این سرطان‌ها مبتلا نشده‌اند، به چه صورت خواهد بود.
به گزارش شفا آنلاین، در واقع در این مقاله، به ارزیابی مطلوب خطر برای سرطان‌های پستان و تخمدان، سودمندی جراحی‌های کاهنده خطر، عوارض جانبی این روش‌های درمانی، استراتژی‌های جایگزین برای پیشگیری از سرطان و بهترین راه‌ها برای کمک به روند تصمیم‌گیری پرداخته شده است.

       محقق ارشد این مطالعه معتقد است: «زنانی که در خانواده‌شان تعداد زیادی از موارد سرطان پستان و تخمدان دیده می‌شود، با خطر بالاتر ابتلا به این سرطان‌ها روبرو هستند. هرچند این زنان می‌توانند خطر خود را به‌طور قابل توجهی از طریق ماستکتومی‌های پیشگیرانه یا برداشت لوله‌های فالوپ و تخمدان کاهش دهند، این گونه روش‌های درمانی هم عوارض و اثرات روانی خود را خواهند گذاشت. البته باید مطالعات بیشتری انجام شوند تا رویکردهای درمانی پیشرفته برای سندرم‌های ارثی سرطان‌های پستان و تخمدان ابداع شوند.

 همچنین مشخص شود که آیا این روش‌های جراحی پیشگیرانه می‌توانند واقعا از بروز سرطان پیشگیری کنند یا خیر و اگر پاسخ مثبت است، تا چه حد پیشگیرانه خواهند بود. در حال حاضر، شواهدی در دست است که کارآیی و اثربخشی این نوع جراحی‌ها مثبت بوده، اما در مورد تاثیرات روانشناختی آن بر زنان باید مطالعات بیشتری انجام شود. مطالعاتی که پیش از این انجام شده‌اند، حاکی از آن هستند که بیشتر زنان با انتخاب این گزینه‌های درمانی راضی و خشنود هستند.

       موتاسیون‌های BRCA1 و BRCA2 شایع‌ترین نواقص ژنتیکی در زنانی هستند که سندرم‌های ارثی فامیلی و ارثی در خانواده‌شان دیده می‌شود، هرچند این موتاسیون‌ها مسئول قسمت کوچکی از موارد مبتلا به سرطان پستان هستند.

 راهنماهای کنونی پیشنهاد می‌کنند که حاملین دو موتاسیون فوق که دوران فرزندآوری خود را گذرانده‌اند، از طریق نوعی جراحی به نام سالپینگواوفروکتومی، تخمدان‌ها و لوله‌های فالوپ خود را در فاصله سنی 35 و 40 سالگی بر‌دارند. البته بعضی معتقدند که زنان حامل موتاسیون BRCA2 می‌توانند این پروسیجر را تا سن 45 سالگی به تاخیر اندازند، زیرا خطر آنها در ابتلا به سرطان تخمدان تا سن 50 سالگی فقط یک درصد است.سپید
Medscape
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: