کد خبر: ۹۹۹۵۶
تاریخ انتشار: ۰۰:۳۶ - ۱۵ اسفند ۱۳۹۴ - 2016March 05
رئیس انجمن اورولوژی ایران درآستانه روز جهانی کلیه:
شفاآنلاین :سلامت >تغذیه >کم تحرکی و تغییر الگوی غذایی افراد را در معرض ابتلا به بیماری‌های کلیه و مجاری ادرار قرار می‌دهد.

به طور معمول در بدن هر فرد سالم دو کلیه وجود دارد که در طرفین ستون مهره‌ها و زیر دنده‌های تحتانی واقع شده‌اند. کلیه‌ها به رنگ قرمز متمایل به قهوه ای و از نظر شکل شبیه لوبیا هستند. هر کلیه به اندازه مشت بسته فرد است. اکثر اعضای بدن برای عملکرد مطلوب وابسته به کلیه‌ها هستند. در نتیجه کلیه‌ها یکی از مهم ترین اعضای بدن انسان هستند.


Image result for ‫عباس بصیری‬‎

در حال حاضر، 86 هزار نفر در کشور مبتلا به بیماری‌های کلیوی هستند که از این تعداد 20 هزار نفر دیالیزی و 24 هزار نفر پیوندی هستند. مردان در قیاس با زنان بیشتر در معرض مشکلات کلیوی هستند.

به گزارش شفاآنلاین ،دکتر عباس بصیری، رئیس انجمن اورولوژی ایران،درآستانه روزجهانی کلیه-بیستم اسفند- شایع ترین بیماری‌های دستگاه ادراری در مردان را ابتدا پروستات و سپس سنگ‌های ادراری و عفونت‌ها برشمرده و می‌گوید: سنگ‌ها در گذشته بیشتر در مثانه تشکیل می‌شد، اما امروزه به دلیل تغییر شیوه زندگی، بیشتر در کلیه تشکیل می‌شوند، افرادی که ریسک سنگ‌سازی دارند و در جاهای گرم کار می‌کنند و یا به طور دائم در معرض آفتاب هستند، اگر مایعات کافی مصرف نکنند خطر ابتلا به سنگ کلیه در آنها افزایش پیدا می‌کند، البته این جمله به این معنی نیست که آنها مستعد ابتلا به همه انواع بیماری‌های کلیه، سرطان‌ها و ناهنجاری‌ها هستند. مناطق گرم و خشک که تعریق زیاد و حجم ادرار را کم می‌کند، ممکن است در افزایش ابتلا به سنگ نقش داشته باشد.

به گفته او،  کم تحرکی و تغییر الگوی غذایی از فیبر و سبزیجات به مصرف گوشت از جمله علت‌هایی است که افراد را در معرض ابتلا به بیماری‌های کلیه و مجاری ادرار قرار می‌دهد، کم تحرکی یکی از ریسک‌های ایجاد سنگ است و در مجموع افرادی که دارای مشاغل ساکن و بی‌حرکت هستند، خطر ابتلا به سنگ کلیه در آنها افزایش می‌یابد.
رئیس انجمن اورولوژی ایران با اشاره به اینکه اصولاً سنگ‌های ادراری در مردان به میزان دو تا سه برابر زنان است، می‌افزاید: سرطان‌های کلیه و مثانه که بین زنان و مردان مشترک هستند، باز هم به میزان دو تا سه برابر در مردان شایع تر است و در مجموع می‌توان گفت که بیماری‌های مجاری ادراری در مردان بیشتر دیده می‌شود، تنها موردی که میزان آن در زنان بیشتر است، بحث عفونت‌های مثانه است که از بیماری‌های خطرناک نیست و خطر جانی ندارد.

مصرف ویتامین‌ها و تشکیل سنگ

وی در رابطه با مصرف ویتامین‌ها و تبدیل آنها به سنگ معتقد است: اگر ویتامین‌های تزریقی به مدت زیاد مصرف شود، مثلاً ویتامین C به مدت زیاد مصرف شود خطر ابتلا به سنگ کلسیم اگزالات در فرد را افزایش می‌دهد، ویتامین D هم اگر تزریقی باشد و نه جذب روده ای، به علت افزایش میزان کلسیم می‌تواند خطر ابتلا به سنگ را افزایش دهد ولی اگر به میزانی که پزشک روماتولوژیست یا ارتوپد برای پوکی استخوان تجویز می‌کند، مصرف شود تأثیر چندانی در ابتلا به سنگ کلیه ندارد.
به گفته دکتربصیری، در افرادی که دو کلیه دارند، ممکن است یک کلیه خاموش باشد و اصلاً کار نکند و فرد هم متوجه نشود چون کلیه دیگر مشغول به کار است و اصولاً اگر نصف یک کلیه هم در بدن فردی فعال باشد، علایم نارسایی کلیه در او بروز نمی‌کند.

گفتنی است مراسم روزجهانی کلیه،ازسوی انجمن بیماران کلیوی و باهمکاری انجمن های نفرولوژی ،اورولوژی ،اهدای عضو ایرانیان،وزارت بهداشت ودرمان ،شرکت سانوفی و جمعی ازمتخصصین مربوطه روز 17 اسفند 94 برگزارمی شود.


نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: