شفا آنلاین>سلامت>رئیس سازمان غذا و دارو در خصوص اقدامات انجام شده در خصوص پایش سلامت آبلیموهای موجود در سطح عرضه توضیحاتی ارائه داد و از تعیین تکلیف مجوز آبلیموی طبیعی و کنستانتره خبر داد.
به گزارش شفا آنلاین، رسول دیناروند گفت :
با تعیین تکلیف مجوز آبلیموی طبیعی و کنستانتره، مردم می توانند آبلیموی
طبیعی با قیمت بالا یا کنستانتره با هزینه کمتر را انتخاب کنند.وی
تاکید کرد: همواره باید مراقب بود که اطلاع رسانی اینگونه اقدامات موجبات
آشفتگی روانی مردم را فراهم نکند؛ واقعیت این است که آبلیمو، بحرانی برای
سلامتی مردم ایجاد نکرده و نمی کند.دیناروند در عین حال افزود: مواردی
مانند زمانی که برخی افراد سودجو از رنگ های غیر مجاز سرطان زا در محصولات
خود استفاده کنند قابل اغماض نیست و به سرعت در مقابل آن واکنش خواهیم
داشت.وی تصریح کرد: اما حتی اگر آبلیموهایی که رد شده اند مورد
استفاده قرار بگیرند خطری جدی برای سلامتی ایجاد نمی کند و آنچه باعث
نگرانی ما می شود کلاهبرداری هایی است که باید با آن مقابله کرد.رئیس
سازمان غذا و دارو گفت: چندی پیش جمع آوری، نمونه گیری و آزمایش آبلیموها
موجود در بازار را - مانند همان برنامه ای که در خصوص آب های آشامیدنی
بسته بندی شده صورت پذیرفت - در دستور کار قرار دادیم و بر اساس نتایج
حاصله از آن نیز غیر طبیعی بودن اغلب این فرآورده ها را اعلام کردیم.وی
خاطرنشان کرد: در ادامه و در پی تفاهم همکاری بین سازمان غذا و دارو و و
سازمان ملی استاندارد و همکاری دست اندرکاران صنعت آبلیمو، مشخص شد که در
زمان حاضر شرایط کنترل معیارهای طبیعی و غیر طبیعی بودن آبلیمو دقیق نیست و
ممکن است گاهی از سوی آزمایشگاه ها پاسخ های گمراه کننده ای استخراج شود.معاون
وزیر بهداشت گفت: تدوین استاندارد های ملی نیازمند صرف زمان طولانی است و
عموما باید با حضور تمام ذینفعان اعم از تولید کنندگان، کارشناسان ارگان
های مختلف و حتی برخی ارگان های نظارتی برگزار شود.دیناروند تصریح
کرد:سازمان غذا و دارو منتظر تدوین استاندار توسط سازمان ملی استاندارد نشد
و معیارهای فنی و ضوابطش را با نگاه به معیارها، پیشرفت ها و یافته های
جدید دنیا به ویژه اروپا اصلاح کرد و آنها را جهت عملیاتی شدن به دانشگاه
های علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ کرد.وی اظهار امیدواری کرد تا سازمان ملی استاندارد در کمترین زمان ممکن نسبت به انجام اصلاحات مورد نظر اقدام کند.رئیس
سازمان غذا و دارو یادآور شد: علاوه بر تعیین صحت آبلیموهای طبیعی و غیر
طبیعی در تشخیص انواع طبیعی محصولات فوق که ممکن بود به دلیل آزمون های
اشتباه، غیر طبیعی و تقلبی خوانده شوند هم بازنگری به عمل آمد.دیناروند،
معیارهای ابلاغی به معاونت های غذا و داروی دانشگاه ها را شامل اصلاح
روش شناسایی آبلیموی طبیعی و غیر طبیعی دانست که گاهی اوقات در سایه
خطاهایی به اصطلاح «مثبت کاذب» قرار می گیرند.چندی
پیش پرونده تخلف 51 محصول آبلیمو به دلیل عدم انطباق با ضوابط فنی و
بهداشتی سازمان غذا و دارو به مراجع قضایی ارجاع شد.ایرنا