به گزارش شفاآنلاین : دکتر محمدرضا ناظر اظهار کرد: شایعترین علت زخمهای معده و اثنی عشری وجود میکروب "هلیکوباکتر پیلوری" است که در دستگاه گوارش منجر به از بین رفتن لایه مخاطی ضخیمی (موکوس) درون معده شده و به وسیله آنزیمهایی که تولید کرده، ایجاد زخم میکند. وجود این میکروب در معده به صورت طولانیمدت منجر به ایجاد سرطان میشود.
ناظر بیان کرد: برای تشخیص این بیماری از آزمایشات تست تنفس و روشهای تهاجمی (آندوسکوپی) استفاده میشود که البته در مواردی آندوسکوپی ممکن است منجر به پارگی مری شود. در بسیاری از مراکز تعداد بیماران زیاد هستند و دستگاههای آندوسکوپی به یکی تا دو عدد بیشتر نمیرسد که باید ضدعفونی شوند تا از انتقال بیماری ایدز و هپاتیت نوع B و C جلوگیری شود.
وی افزود: به دلیل تعداد زیاد بیماران، در این مدت کوتاه ممکن است استرلیزاسیون و از بین رفتن میکروبی دستگاه آندوسکوپی به طور کامل صورت نگیرد و این باعث شیوع بیماریهای عفونی خطرناک شود. درد در زیر استخوان جناغ سینه، قسمت سمت چپ و بالای شکم، درد بسیار شدید و ناتوان کننده در بالای شکم و سرگیجه میتواند از علائم درد و عفونت معده باشد.
وی با اشاره به اینکه درمان عفونتهای معدهای باید چند دارویی باشد، افزود: با درمان تک دارویی مقاومت ایجاد میشود. برای جلوگیری از بیماریهای عفونی بیمار باید بهداشت فردی و موازین بهداشتی ( شستوشوی دست) را رعایت کند.
این متخصص بیماریهای عفونی بیان کرد: مهمترین نکته در عفونتهای معده این است که در اثر مصرف نابجای آنتیبیوتیک، میکروب هلیکوباکترپیلوری مقاوم شده و به درمانهای معمول پاسخ نمیدهد. بنابراین باید این بیماری با چند دارو درمان شده و بیمار چندین دوره دارویی را طی کند.
ناظر بیان کرد: در مواردی ممکن است فردی در زیر جناغ سینه، درد احساس کند که ناشی از بیماری قلبی و عروقی باشد؛ چراکه بسیاری از افرادی که به این بیماری دچار هستند دردی شبیه درد معده دارند.ایسنا