کد خبر: ۹۶۹۳۰
تاریخ انتشار: ۲۲:۴۰ - ۲۰ بهمن ۱۳۹۴ - 2016February 09
شفا آنلاین>سلامت>قائم مقام انجمن اهدای عضو ایرانیان گفت: سالانه 25 هزار نفر در لیست انتظار پیوند اعضا قرار دارند که روزانه بین 7 تا 10 نفر از آنان به دلیل نرسیدن عضو موردنیاز جان خود را از دست می‌دهند.

به گزارش شفا آنلاین،امید قبادی، قائم مقام مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان در نشست خبری انجمن اهدای عضو ایرانیان اهدای عضو گفت: براساس آمار یکی از مراکز فراهم‌آوری اعضای پیوندی تهران مشخص شده که 85درصد افراد مرگ مغزی از افراد کم‌درآمد جامعه بوده‌اند. به طوری که بروز حادثه منجر به مرگ مغزی می‌تواند باعث از بین رفتن یکی از سرپرست‌های خانواده یا ایجاد صدمه روحی به خانواده می‌شود که در نهایت فقر بیشتر خانواده را به همراه دارد.

وی ادامه داد: هدف از ارتقای فرهنگ اهدای عضو از افراد مرگ مغزی، کمک به خانواده‌های اهدا‌کننده عضو نیازمند، ارتقای آموزش و پژوهش در زمینه فراهم‌آوری اعضای پیوندی، کمک به تشکیل سیستم منسجم اهدای عضو و پیوند اعضا در کشور است.

قائم مقام مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان یادآور شد: سالانه 25 هزار نفر در لیست انتظار پیوند اعضا وجود دارند که روزانه بین 7 تا 10 نفر از آنان به دلیل نرسیدن عضو موردنیاز جان خود را از دست می‌دهند. همچنین 90درصد نیازمندی به عضو پیوندی به صورت ارادی بوده و فرد به صورت مادرزادی دچار نقص و کمبود عضو است.

قبادی ادامه داد: سالانه پنج تا هشت هزار نفر از جمعیت کشور دچار مرگ مغزی می‌شوند که 50درصد آنان قابلیت اهدای عضو دارند. علت اصلی بروز مرگ مغزی در ایران حوادث رانندگی و سقوط از ارتفاع است، در حالی که در کشورهای اروپایی آمار مرگ مغزی بسیار پایین است زیرا قوانین و مقررات رانندگی سختگیرانه‌تر اعمال می‌شود. همچنین آمار مرگ مغزی در تصادفات در هندوستان چهار برابر ایران است، اما فرهنگ اهدای عضو در این کشور نهادینه نشده است و حتی کشور ژاپن نیز تا دو سال پیش از نظر اعتقادی، فرهنگی و مذهبی با موضوع اهدای عضو کاملا مخالف بودند، اما خوشبختانه در ایران با چنین رویکردی مواجه نبودیم.

وی افزود: از بین 2500 تا 4000 نفر مرگ مغزی که قابلیت اهدای عضو دارند، کمتر از یک‌پنجم آنان اهداکننده اعضا هستند.

قائم مقام مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان به عناصر مهم در اهدای عضو اشاره کرد و گفت: در ایران برای اهدای عضو 10 شاخه دخیل هستند، به طوری که پزشکان، رسانه‌ها، خیرین، رهبران دینی، نام‌آوران و دولت باید با یکدیگر همکاری کنند تا یک نفر اهدای عضو کند.

وی یادآور شد: هر فرد مرگ مغزی می‌تواند اعضای خود را به صورت بالقوه به هشت نفر اهدا کند و خانواده افراد مرگ مغزی می‌توانند بین به خاک سپردن اعضای قابل اهدای عزیز خود و زندگی‌بخشی به هشت نیازمند عضو، یکی را انتخاب کنند.

قبادی ادامه داد: در سال 84 اهدای عضو در ایران پنج درصد بود در حالی که پس از گذشت 10 سال امروز میانگین رضایت خانواده‌های افراد مرگ مغزی برای اهدای عضو به 70درصد رسیده است.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: