به گزارش شفا آنلاین، ویروس هپاتیت E بصورت مدفوعی-دهانی منتقل میشود و از این رو میتواند در مسیر سیستم گوارشی دوام بیاورد.
محققان ذرات ویروس مانند را بر اساس پروتئینهای هپاتیت E آماده کردند. این ذرات حاوی هیچ گونه دیانای ویروسی نیستند؛ از رو نمیتوانند تکثیر و پراکنده و باعث عفونت شوند.
چنین ذراتی میتوانند به عنوان واکسنهایی استفاده شوند که از طریق غذا یا نوشیدنیها منتقل میشوند. ایده محققان این است که میتوان واکسن را نوشید و ذرات ویروس مانند پس از عبور از معده در روده جذب شده و واکسنها را به بدن انتقال دهند.
اما این ذرات همچنین میتوانند برای حمله به سرطان نیز مورد استفاده قرار بگیرند. محققان پروتئینها را اصلاح کردند تا بتوانند اسیدآمینههای چسبنده سیستئین را در بیرون حمل کنند. آنها سپس میتوانند بطور شیمیایی سایر مولکولها را به این گروههای سیستئین وصل کنند.
محققان با مولکول LXY-30 کار میکردند که توسط مرکز جامع سرطان دانشگاه کالیفرنیا در دیویس ساخته شده و به سلولهای سرطان پستان میچسبد. این شیوه به عنوان روشی برای هدف قرار دادن سرطان پستان بر روی موشها آزمایش شد.
محققان با استفاده از یک نمایشگر فلورسنت نشان دادند که ذرات ویروس مانند LXY-30 توانستند هم در ظرف آزمایشگاهی و هم در بدن موشها بر روی سلولهای سرطان پستان لانه گزینند.