به گزارش شفاآنلاین : دکتر سهیلا نیکاخلاق اظهار کرد: شایعترین علت خونریزی بینی، دستکاری یا ضربه است. دستکاری بینی به عروق مخاطی در این ناحیه آسیب میرساند و منجر به خونریزی بینی میشود. در کودکان وجود زمینههای ارثی نیز میتواند به ایجاد این عارضه کمک کند. با وجود زمینه ارثی، در کودکان با کوچکترین دستکاری یا خاراندن، بینی دچار خونریزی خواهد شد.
وی ادامه داد: در افراد بالغ و مسن شایعترین علت، آترواسکلروز (تصلب شرایین) است که در این بیماری دیواره عروق با افزایش لایه چربی ضخیم و شکننده میشود. فشارخون بالا نیز در افراد مسن یکی از عوامل خونریزی بینی است؛ بنابراین اولین اقدامی که برای افراد میانسال دچار خونریزی بینی، انجام میشود مشاوره داخلی و کنترل فشارخون فرد است.
این متخصص جراحی گوش، حلق و بینی مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز گفت: چنانچه با کنترل فشارخون خونریزی بینی متوقف نشود، باید به مدت چند روز بینی فرد بسته بماند. انجام اقدامات لازم برای کنترل خونریزی در بیماران متفاوت است و به شدت خونریزی و شرح حال بیمار بستگی دارد.
نیکاخلاق افزود: یافتن علت خونریزی بینی میتواند در روند درمان این عارضه موثر باشد. برای پیشگیری از خونریزی با عامل محیطی، خانوادهها را برای جلوگیری از دستکاری بینی توسط کودک آموزش میدهیم. در کودکان استفاده از مرطوبکنندههایی مانند پمادهای ویتامین A چشمی یا اسپریهای روغن کنجد جهت مرطوب کردن مخاط بینی توصیه میشود. با چرب کردن بینی، مخاط و عروق دچار پارگی و خونریزی نمیشود.
این متخصص جراحی گوش، حلق و بینی گفت: خونریزی موضوع جدی و نگرانکنندهای نیست؛ ولی لازم است آموزش اولیه جهت عدم دستکاری بینی به کودکان داده شود. همچنین بهتر است در مناطق خشک، مخاط را مرطوب نگاه داریم و از پمادهای مرطوبکننده استفاده کنیم.ایسنا