دكتر احمد رهنماي چيت ساز درگفتگوی اختصاصی با شفاآنلاين ضمن اعلام این خبر افزود: براي واردات دارو به كشور علاوه بر اينكه بايد داروي مورد نظر تاييديه FDA يا همان سازمان غذا و داروي آمريكا را داشته باشد در خود ايران نيز تحت آزمايش هاي لازم معاونت غذا و داروي وزارت بهداشت قرار مي گيرد و در صورت تاييد اجازه ورود مي يابد. اما براي واردات برخي داروها شرايط سختي وجود دارد كه با وجود نبود موانع قانوني اما در عمل اين كار را با موانع جدی رو به رو مي كند.
دكتر چيت ساز افزود: در مورد واردات برخي داروها مثل داروهاي سرطاني نيز كه كاملا اختصاصي هستند اين موضوع فرق مي كند . اين داروها قيمت گراني دارد و در تمام دنيا هم سعي مي كنند از زير بار بيمه كردن آنها سر باز بزنند اما بااین حال اغلب این داروها دراختیارمردم قرارمی گیرد و بیماران علاقمند می توانند با پرداخت هزینه های مربوطه یا بهره مندی ازبیمه های مخصوص ازاین داروها بهره مند شوند.
پزشک دارو ساز در ادامه گفت: دارو انواع مختلفي دارد كه با فرمول ها و اسامي مختلف بازار دارويي را بسيار متنوع كرده است . اغلب داروها در دنيا نیز با برند هاي مختلفي ارائه مي شود. به عنوان مثال براي يك داروي ضد درد يا تهوع ممكن است دهها كارخانه با برندهاي مختلف و اسامي گوناگون اقدام به ساخت اين داروها كنند اما فرمول اصلي يكسان است . طبيعي است كه اگر قرار باشد همه اين داروها را به كشور وارد كنيم بالغ بر 700 هزار دارو خواهد شد.
عضو سايق هيات مديره انجمن داروسازان ايران گفت: اين تنوع دارويي باعث مي شود كه مردم سخت گيرترشده و به مصرف نوع خاصي از دارو وابسته شوند. در حالي كه ماده اصلي و تاثير همه يكسان است. به عنوان مثال زماني در كشور ما حتي يك داروي كلسيم هم پيدا نمي شد و ما خودمان مجبور بوديم پودر كلسيم را در كپسول ها پر كرده و بفروشيم. اما امروزه حدود 20 مدل قرص و كپسول كلسيم ايراني و خارجي در بازار داريم كه فرمول اصلي همه يكسان است فقط برند كارخانه سازنده تفاوت دارد. اما وقتي يك مدل از آن كمياب يا ناياب شود مشتري ابراز نارضايتي و اعتراض مي كند.