به گزارش شفا آنلاین،سکینه مطیرزاده درباره بررسی اثر درمانی اسطوخودوس روی شدت و طول مدت درد قاعدگی اظهار داشت: از شایعترین اختلالات ژنیکولوژیک که حدود 50 تا 70 درصد زنان در سنین باروری آن را تجربه میکنند، قاعدگی دردناک است که میتواند سبب اختلال در زندگی آنها شود.
بهگفته وی برای تسکین درد قاعدگی از روشهای مختلف، از جمله درمانهای دارویی استفاده میشود؛ با توجه به عوارض جانبی درمانهای دارویی استفاده از برخی گیاهان دارویی میتواند روی شدت و طول مدت درد قاعدگی مؤثر باشد.
این کارشناس بهداشت عمومی اضافه کرد: اسطوخودوس از نظر طب قدیم دارای طبع گرم و خشک بوده و دارای خواص زیادی مانند خاصیت ضدنفخ، برطرف کننده اسپاسمهای ماهیچهای، ضدافسردگی، ضدعفونی کننده، تسکین دهنده اعصاب و محرک جریان خون است که از آن بهعنوان یک داروی گیاهی مؤثر استفاده به عمل میآید.
مطیرزاده افزود: در بررسی صورت گرفته علائم دیسمنوره (قاعدگی دردناک) در گروه درمانی با اسطوخودوس استنشاقی (درمان با رایحه استخودوس انجام دادهاند) نسبت به گروه دارونما کاهش یافته است.
وی در این مقاله آورده است: نتایج دیگر نشان داد اسطوخودوس و مفنامیک اسید هر دو در کاهش شدت و طول مدت درد قاعدگی میتوانند مؤثر باشند؛ در گروههایی که از اسطوخودوس و مفنامیک اسید استفاده کردند در مقایسه با گروه دارونما بهطور معناداری هم کاهش شدت درد و هم کاهش طول مدت درد قاعدگی گزارش شد.
این کارشناس بهداشت عمومی عنوان کرد: ولی با توجه به عوارض جانبی مفنامیک اسید, اسطوخودوس بهعنوان درمان جایگزینی مفنامیک اسید میتواند مورد استفاده قرار گیرد.
مطیرزاده خاطرنشان کرد: طبق یافتهها درمان با اسطوخودوس بهصورت استنشاقی و یا ماساژ با روغن آن هم شدت درد و هم طول مدت درد قاعدگی را کاهش میدهد. با توجه به اینکه میتوان از آن بهعنوان یک داروی گیاهی مؤثر، ارزان و بدون عارضه جانبی مورد استفاده قرار داد، پیشنهاد میشود تحقیقات بالینی بیشتری در این خصوص انجام پذیرد.