به گزارش شفا آنلاین، اسفنج آشپزخانه یکی از آلودهترین وسایل آشپزخانه است زیرا رطوبت و باقیمانده موادغذایی محیطی مطلوب برای رشد میکروبها در آن فراهم کرده است و میلیونها باکتری مانند ایکولی، سالمونلا، کمپیلوباکتر و پاتوژنهای مؤثر در ابتلا به مسمومیت غذایی در آن زندگی میکنند.
از آنجایی که این اسفنج ها اغلب برای تمیز کردن سطوح کابینت، شستن ظرفها و... بکار میروند، این میکروبها را به راحتی انتقال میدهند. به گفته پژوهشگران در هر ۴/۶ سانتیمتر مربع از اسفنج، ۱۳۴ هزار و ۶۳۰ باکتری وجود دارد. از اینرو اسفنج آشپزخانه باید دو روز در میان استریل شده و هر هفته یا هر دو هفته یکبار نیز عوض شود. برای استریل کردن اسفنج آشپزخانه و کشتن باکتریهای آن روشهای مختلفی وجود دارد.
مایکروویو
ابتدا اسفنج را در آب داغ شستوشو داده و سپس آن را درون یک کاسه قرار دهید. کمی آب روی آن ریخته و کاسه را برای مدت یک الی دو دقیقه درون ماکروویو بگذارید. در این مدت کاملاً مراقب باشید تا اسفنج خشک نشده و آتش نگیرد.
علاوه بر این استفاده از این روش برای اسفنج ها و یا اسکاچهایی که در تهیه آنها از ذرات فلز استفاده شده مناسب نیست. پس از اتمام زمان یاد شده، ابتدا اجازه دهید تا اسفنج خنک شود و سپس آن را از کاسه خارج کنید. این روش حدود ۹۸ درصد از باکتریها و میکروبهای درون اسفنج را از بین میبرد.
آبجوش
قابلمه را تا نیمه از آب پر کرده و سپس روی حرارت قرار دهید تا جوش آید. سپس اسفنج را برای مدت حدود ۱۰ دقیقه درون آب در حال جوش قرار دهید. استفاده از این روش برای اسفنجهایی که در تهیه آنها ذرات فلزی به کار رفته مناسب است.
محلول سفیدکننده
بدین منظور ترکیبی از ۱۰ درصد محلول سفیدکننده و ۹۰ درصد آب تهیه کرده و اسفنج را برای مدت حداقل پنج دقیقه درون آن قرار دهید. البته بنابر توصیه برخی کارشناسان اسفنج باید یک شب در این محلول بماند. سپس اسفنج را از درون آن خارج کرده و بشویید. استفاده از این روش بین ۳۷ تا ۸۷ درصد از باکتریها را از بین میبرد.
ماشین ظرفشویی
قرار دادن اسفنج یا اسکاچ همراه با ظروف، درون ماشین ظرفشویی روش مناسبی است زیرا آبجوش درون ماشین ظرفشویی همراه با پودر شوینده آن باعث از بین رفتن میکروبها و باکتریها خواهد شد.
سرکه
اسفنج یا اسکاچ را یک شب در سرکه قرار دهید تا میکروبها از بین برود.