به گزارش شفا آنلاین، دکتر زهرا شریفیان در این باره افزود: اهمیت شستشو، ضدعفونی و استریل کردن وسایل و تجهیزات پزشکی و بطور کلی رعایت استانداردها، استفاده صحیح از تجهیزات پزشکی، مواد حوزه کنترل عفونت و استریلیزاسیون از جایگاه بسیار مهمی در این حوزه برخوردار است.
وی ادامه داد: مواردی چون ایمنی، عملکرد و کالیبره بودن دستگاههای استریل کننده در مراکز درمانی هستند که درصورت عدم تحقق هریک، منجر به ایجاد عفونت در بیمار خواهند شد.
بنابر اعلام روابط عمومی سازمان غذا و دارو، وی با اشاره به اینکه پرداختن به مسئله عفونت بیمارستانی به لحاظ ارتباط آن با کادر بیمارستان بویژه کادر خدمات، دفع زباله و مدیریت انکارناپذیر است، تصریح کرد: عفونتهای ناحیه مجاری اداری با حدود34 درصد، زخم جراحی 17 درصد، عفونت دستگاه تنفسی 13 درصد، باکتریمی 14 درصد و عفونتهای جلدی و دیگر اندامها حدود 22 درصد عفونتهای بیمارستانی اکتسابی ناشی از خدمات درمانی را تشکیل میدهند که در بین حالتهای عفونتهای بیمارستانی که به شکلهای باکتری، ویروس، قارچ و حتی انگلی وجود دارند، بیشترین عوامل بیماریزایی مربوط به باکتریائی با حدود 68 درصد است.
شریفیان، در انتهای سخنانش با استناد به پایشهای صورت گرفته در زمینه عفونتهای بیمارستانی، بیشترین علت انتقال عفونتها را از طریق تجهیزات و پرسنل بیمارستانها ارزیابی کرد.