کد خبر: ۸۵۴۹۳
تاریخ انتشار: ۰۲:۳۶ - ۲۳ آبان ۱۳۹۴ - 2015November 14
شفا آنلاین>سلامت>اجتماعی> فوق تخصص ریه گفت: افراد سیگاری بیش از سایر افراد در معرض خطر ابتلا به عفونت ریه هستند، به گونه‌ای که شدت عوارض و مرگ و میر در این افراد به دلیل بیماری عفونت ریه چندین برابر است.

به گزارش شفا آنلاین،دکتر علیرضا اسلامی‌نژاد با توجه به روز جهانی پنومونی (عفونت ریه)، گفت: عفونت ریه یکی از علل شایع بستری در بیمارستان است. این بیماری به دو دسته تقسیم می‌شود: عده‌ای در جامعه به این بیماری مبتلا می‌شوند و عده دیگری در بیمارستان به عفونت ریه مبتلا می‌شوند.

وی افزود: عفونت‌های بیمارستانی یکی از علل شایع مرگ و میر در بیمارستان محسوب می‌شود و از مهم‌ترین عوارض جراحی، بستری در ICU و بخش‌های بیمارستان است.

این فوق تخصص ریه در ادامه با بیان اینکه افراد در سنین مختلف می‌توانند به این بیماری مبتلا شوند، عنوان کرد: اما به طور کلی عفونت ریه در افرادی که به بیماری‌های قلبی، کلیوی، ریوی، کبدی و نقص ایمنی مبتلا هستند از شیوع بیشتری برخوردار است.

اسلامی‌نژاد در خصوص علائم عفونت ریه، گفت: تب، سرفه، لرز، خلط و درد بدن از جمله علائم این بیماری است که معمولا به صورت حاد بروز پیدا می‌کنند. اگر بیماری شدت نیافته باشد بیمار با دریافت درمان‌های سرپایی بهبود می‌یابد در غیر این صورت برای دریافت خدمات بیشتر نیاز به بستری پیدا می‌کند.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی پیشگیری از بروز عفونت ریه را بسیار مهم و حائز اهمیت دانست و گفت: به طور معمول میکروب‌هایی داخل حلق و دهان تمام افراد وجود دارند که اگر به هر دلیل مکانیسم دفاعی ریه دچار اختلال شود این میکروب‌ها وارد ریه و موجب بروز عفونت ریه می‌‌شوند. به همین دلیل به افراد توصیه می‌شود از تماس با افراد بیمار و دیده بوسی با آنها خودداری کنند. هم چنین چون عفونت از طریق مولکول‌های هوا نیز می‌تواند بین افراد انتقال یابد بنابراین استفاده از ماسک برای همه افراد در فصول شایع بیماری مانند پاییز و زمستان ضروری است.

وی افزود: تزریق واکسن آنفلوآنزا یکی از مهم‌ترین راه‌های مقابله با عفونت ریه است؛ به همین دلیل به تمام افراد از جمله افرادی که دارای بیماری زمینه‌ای هستند، معلمان و پرسنل مراکز درمانی توصیه می‌شود نسبت به تزریق این واکسن اقدام کنند.

این فوق تخصص ریه در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: افراد سیگاری بیش از سایر افراد در معرض خطر ابتلا به عفونت ریه هستند، به گونه‌ای که شدت عوارض و مرگ و میر در این افراد به دلیل بیماری عفونت ریه چندین برابر است.

اسلامی‌نژاد یاد‌آور شد: به افرادی که دچار بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا شدند توصیه می‌شود برای پیشگیری از انتقال بیماری به سایر افراد از دیده بوسی و دست دادن با افراد غیر بیمار خودداری کنند و به صورت مداوم دست‌های خود را شست‌و‌شو دهند، از ماسک استفاده کنند و نکات بهداشت فردی را به خوبی رعایت کنند.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: