کد خبر: ۸۵۳۹۰
تاریخ انتشار: ۱۹:۴۵ - ۲۱ آبان ۱۳۹۴ - 2015November 12
شفا آنلاین>سلامت> مدیر گروه بیماری‌های غیر واگیر معاونت بهداشتی استان همدان گفت: خود مراقبتی عوارض ناشی از دیابت را کاهش می‌دهد.
به گزارش شفا آنلاین،مهشاد میر معینی ظهر پنجشنبه در مراسم روز جهانی دیابت بابیان اینکه ۲۱ آبان ماه‌روز جهانی دیابت است، گفت: در سال ۱۹۹۱ بنیاد ملی دیابت ۲۱ آبان را که مصادف با سالگرد کاشف انسولین است روز جهانی دیابت اعلام کرد.

وی با اشاره به روند افزایش ۱۷۰ درصدی دیابت در ۲۰ سال اخیر عنوان کرد : در سال ۱۹۹۷ آمار افراد دیابتی جهان ۱۳۵ میلیون نفر بوده و  در سال ۲۰۱۵ این آمار به ۳۵۰ میلیون نفر رسیده است که با این روند رو به رشد ۱۷۰ درصدی، این رقم برای سال ۲۰۳۵ به ۶۰۰ میلیون نفر خواهد رسید.

مدیر گروه بیماری‌های غیر واگیر معاونت بهداشتی استان همدان عنوان کرد: این اعداد نشان‌دهنده دامن‌گیر شدن دنیا به فاجعه‌ای به نام دیابت و هشداری برای تغییر سبک زندگی است.

وی بابیان اینکه در درمان این بیماری خود مراقبتی اصلی ثابت است و مریض باید در طول دوره درمان با تیم درمانی نیز همراه شود زیرا داروها به‌تنهایی قابلیت درمان را ندارند، گفت: تا زمانی که بیمار از اصل خودمراقبتی پیروی نکند ماهرترین پزشک‌ها نیز نمی‌توانند کاری برای وی انجام دهند.

رژیم غذایی، ترک دخانیات و فعالیت‌های ورزشی از فاکتورهای اصلی خود مراقبتی است

میر معینی با اشاره به اصل خود مراقبتی افزود: رژیم غذایی، ترک دخانیات و فعالیت‌های ورزشی از فاکتورهای اصلی خود مراقبتی است و در صورت رعایت نکردن این موارد روزانه بر تعداد اقلام دارویی افراد افزوده می‌شود.

کارشناس کنترل دیابت معاونت بهداشتی استان همدان نیز بابیان اینکه عموم مردم و دولت باید در پیشگیری بیماری دیابت کوشا باشند، گفت: این بیماری می‌تواند خسارات و هزینه‌های زیادی به بار آورد چراکه هزینه درمان دیابت سه برابر هزینه پیشگیری از آن است.

امید ساعتچی عنوان کرد: به ازای هر ۱۰۰ نفر در کشور ۱۰ نفر دیابتی وجود دارد که البته این آمار برای همه نقاط کشور یکسان نیست و به‌عنوان‌مثال در استان همدان به ازای هر ۱۰۰ نفر ۵ نفر دیابتی وجود دارد.

وی با اشاره به عوارض بیماری دیابت بیان کرد: این بیماری بر روی تمامی اعضا و جوارح بدن تأثیر می‌گذارد و از مهم‌ترین عوارض آن می‌توان به افسردگی، اضافه‌وزن، کلسترول بالا، زخم پا  و فشارخون اشاره کرد.

ساعتچی بابیان اینکه کنترل تغذیه برای افراد دیابتی موضوع بسیار مهمی است، افزود: افراد دیابتی باید از حبوبات و نان‌های سبوس‌دار و همچنین مواد غذایی دارای فیبر استفاده کنند.

فوق تخصص غدد بزرگ‌سالان نیز در این مراسم گفت: متأسفانه در کشور ما آن‌قدر که به مسئله درمان دیابت اهمیت می‌دهند به مسئله آموزش پیشگیری از آن اهمیت نمی‌دهند و این در حالی است که یک فرد دیابتی سالانه به ۱۵ ساعت آموزش نیاز دارد و این آموزش باید هرسال اتفاق بیفتد.

محسن میر توکلی بابیان اینکه دیابت بیماری مزمنی است، افزود: این بیماری اگر کنترل نشود به‌راحتی تمام اعضای بدن را درگیر می‌کند و از سرطان نیز مرگبارتر است.

در دنیا هر ۶ ثانیه یک نفر براثر دیابت جان خود را از دست می‌دهد

وی عنوان کرد: در دنیا هر ۶ ثانیه یک نفر براثر دیابت جان خود را از دست می‌دهد و بیشترین دلیل آن سکته قلبی است به همین خاطر دیابت را قاتل خاموش می‌نامند.

میر توکلی بابیان اینکه دیابت تأثیر شدیدی بر روی پا می‌گذارد و اغلب اوقات اعصاب پا را از کار می‌اندازد، افزود: هر ۱۳ ثانیه یک‌پا در اثر دیابت قطع می‌شود.

وی با اشاره به مصرف انسولین در افراد مبتلابه دیابت نوع یک گفت: انسولین ماده مخدر نیست که اعتیادآور باشد بلکه انسولین نیاز بدن است و باعث ورود قند به سلول‌ها می‌شود.

فوق تخصص غدد در ادامه عنوان کرد: اگر مصرف انسولین را نوعی اعتیاد تلقی کنیم پس باید بگوییم تمام افراد دنیا به مصرف انسولین معتاد هستند با این فرق که افراد عادی خود انسولین تولید می‌کنند و افراد دیابتی انسولین را به خود تزریق می‌کنند که این کاملاً دیدی اشتباه است.

میر توکلی با اشاره به دیابت نوع یک و دو گفت: دیابت نوع یک اغلب در افراد کمتر از ۳۰ سال رخ می‌دهد و افراد از همان ابتدا موظف به مصرف ماده انسولین هستند اما دیابت نوع دو در افراد بالای ۳۰ سال مشاهده می‌شود که به دلیل کم‌کاری یا کمبود انسولین در بدن است و با مصرف داروهای خوراکی می‌توان آن را کنترل کرد.

وی با اشاره به افراد در معرض ابتلا به دیابت نوع دو بیان کرد: افرادی که  دارای چاقی شکمی، فشارخون بالای ۱۴، چربی خون زیر ۳۵، نداشتن تحرک و سابقه دیابت دوران بارداری هستند در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: