به گزارش شفا آنلاین،دکتر سیدحسن هاشمی در نشست مشترک با مجمع خیرین سلامت که در ساختمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد با اشاره به این که در حوزه سلامت شهر تهران باید اقدامات موثری صورت گیرد، گفت: رباط کریم، بهارستان و پرند در مجموع 1.5 میلیون نفر جمعیت دارند. بدیهی است 150 تخت بیمارستانی برای این تعداد جمعیت کفایت نمی کند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با ابراز خرسندی نسبت به این که بیمارستان رباط کریم تا پایان سال جاری افتتاح می شود، ادامه داد: از سوی دیگر یک بیمارستان نیمه تمام متعلق به بخش خصوصی در پرند وجود دارد. با تملک این بیمارستان یا کمک به مالک به منظور اتمام پروژه با نرخ دولتی، کمک بزرگی به مردم صورت می گیرد.
وی با اشاره به شهرستان ملارد و شهر قدس عنوان کرد: در این دو شهرستان با توجه به این که بیمارستانی وجود ندارد، مقرر شده است در هر یک از این شهرها یک بیمارستان 200 تختخوابه احداث شود. تصور میشود این اقدام تا دو سال دیگر به ثمر برسد.
هاشمی با اشاره به پروژه احداث بیمارستان 400 تختخوابه در اسلامشهر ادامه داد: تامین منبع بخشی از این پروژه توسط دولت و 40 میلیارد از آن نیز بر عهده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است. تصور میشود در صورت تامین بودجه در مدت زمان دو سال بتوان این پروژه را تکمیل کرد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان این که شهرستانهایی که از آنها نام برده شد، محدوده کارگرنشین هستند، اظهارکرد: بدیهی است هر یک از این افراد سالها 9 درصد حق بیمه درمان خود را پرداخت کردهاند. لذا تامین بیمارستان در این مناطق بر عهده سازمان تامین اجتماعی است. این در حالیست که بارها در ابتدای دولت یازدهم خطاب به تامین اجتماعی گفتهام چند بیمارستان دیگر همانند بیمارستان میلاد در نقاط مختلف شهر و استان تهران احداث شود. هاشمی با اشاره به این که حق بیمه این افراد بالغ بر 30 درصد درآمد سازمان تامین اجتماعی است، گفت: در صورتی که این منابع در اختیار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بود، مناسب با نیاز موجود گسترش تختهای بیمارستانی و ساخت بیمارستانهای جدید برای جامعه کارگری را در دستور کار قرار میدادیم.
وی با ابراز تاسف از این که شهر تهران در تعداد تختهای بیمارستانی با کمبودهای جدی مواجه است، عنوان کرد: به نظر میرسد اقدامات شهرداری تهران میتواند در این راستا ثمربخش باشد. به طور مثال شهرداری تهران میتواند زمین مراکز بیمارستانی و درمانی را که شهر تهران نیاز دارد تامین کند. در این صورت میتوان در مدت زمان دو سال نیاز تهران به بیمارستان و مراکز بهداشتی را رفع کرد.
وی ادامه داد: شهرداری تهران در طول سالهای گذشته از طریق فروش تراکم و سایر مواردی که درآمدزا است، مبالغی را به دست آورده است. انتظار میرود بخشی از این مبالغ برای حوزههای بهداشت و درمان هزینه شود. این در حالیست که ساخت بیمارستان از سوی وزارت بهداشت نیز با عوارض سنگین مواجه است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به نشست مشترک شهردار تهران با شهرداران مناطق خاطرنشان کرد: نباید از انصاف دور شد، زیرا در این نشست شهردار تهران خطاب به شهرداران مناطق عنوان کرده بود تا سقف 10 هزار میلیارد تومان تا دو سال آینده در حوزه سلامت آورده ایجاد شود. در صورتی که این اتفاق رخ دهد عملا مشکلات بزرگی برطرف میشود.
هاشمی با اشاره به این که محمد باقر قالیباف، شهردار تهران یکی از افراد علاقه مند به امور خیرخواهانه است، ادامه داد: با جمع بندی مطالبات توسط هیئت مدیره مجمع خیرین سلامت میتوان در نشست مشترک با شهرداری تهران مشکلات را مطرح و در راستای برطرف کردن آن گام برداشت.
وی با بیان این که اقدامات موثری در حوزه سلامت در شرق تهران در حال انجام است، درباره به ثمر رسیدن تلاش دانشگاه شهید بهشتی در مورد بیمارستان جرجانی ابراز امیدواری کرد و گفت: در جنوب تهران نیز مقرر است بیمارستان یک هزار تختخوابی ولایت ایجاد شود. همچنین ساخت بیمارستان یک هزار تختخوابی نیز از سوی دانشگاه تهران در حال پیگیری است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر این که مجمع خیرین سلامت میتواند به پیگیری، مطالبه گری و ترغیب دولت، شهرداریها و نیز سازمان تامین اجتماعی به انجام فعالیت بیشتر در حوزه سلامت بپردازد، خاطرنشان کرد: این پیگیریها در سطح کلان است اما مجمع خیرین سلامت میتواند در سطوح خرد با بازدید از بیمارستان های تهران به دسته بندی مشکلات حوزه سلامت به منظور رفع آنها بپردازد.
وی با اشاره به مشکلات شهر تهران در حوزه بیماریها به ضرورت ایجاد نقاهتگاهها در این شهر اشاره و عنوان کرد: گاه به دلیل کمبود تخت های بیمارستانی در بخش اورژانس شاهد هستیم بیماری که از وضعیت مطلوبی برخوردار است و به اتاق عمل و تجهیزات خاصی نیاز ندارد؛ روزهای متوالی بر تخت اورژانس باقی میماند. در این حالت توسعه تخت های اورژانس بیفایده است.
هاشمی با بیان این که میتوان به توسعه نقاهتگاهها در کنار بیمارستان های پر ازدحام اقدام کرد، یکی دیگر از ضروریات مورد نیاز چنین بیمارستانهایی را توسعه همراهسراها دانست و گفت: همچنین در مورد بیماریهایی مانند EB، MS، انواع سرطان ها و امور توانبخشی نیز مجمع خیرین سلامت میتواند راهگشا باشد.
وی با اشاره به جمع آوری عناوین پایگاهها یا مراکز جامع خدمات بهداشتی در مجمع خیرین سلامت، ادامه داد: به ازای هر 12 هزار و 500 نفر به یک پایگاه بهداشتی نیاز داریم که هزینه تامین آن 500 میلیون تومان است. این در حالیست که به ازای هر 45 تا 50 هزار نفر نیز یک مرکز جامع خدمات سلامت مورد نیاز است. هزینه تامین هر یک از این مراکز نیز 2 میلیارد تومان است.
وی با اشاره به اینکه مجمع خیرین سلامت مشخص کند در تامین چه تعداد از این مراکز میتواند موثر و راهگشا باشد، گفت: با راهاندازی سامانهای که به تفکیک مناطق و تجهیزات مورد نیاز را ذکر کرده است، خیرین میتوانند به انتخاب برای اجرای اقدامات خیرخواهانه خود بپردازند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر این که دسته بندی مشکلات و نیازها نه به صورت موردی بلکه یک بار باید صورت گیرد، ادامه داد: در این میان وزارت بهداشت تایید میکند که آیا اقدامات انجام شده مورد نیاز است و باید رخ دهد یا خیر.
هاشمی ادامه داد: به هر مقدار که مجمع خیرین سلامت برای توسعه مراکز بهداشتی و درمانی کمک ارائه دهد؛ وزارت بهداشت 50 درصد آن را بر عهده میگیرد.
هاشمی همچنین با اشاره به لزوم توسعه خوابگاه برای دانشجویان علوم پزشکی خاطرنشان کرد: متاسفانه در این حوزه وزارت بهداشت نمیتواند بیش از 30 درصد کمک کند. لذا شاید امکان این وجود داشته باشد که در انتهای اتوبان بابایی با همراهی و مساعدت ارتش زمینهایی را برای توسعه خوابگاههای دانشجویی تامین کرد.
وی ادامه داد: خدماترسانی به دانشجویان و ترغیب این افراد و نیز پزشکان و پرستاران برای حضور در حاشیه شهرها و روستاها به منظور خدماترسانی میتواند میراثی بس ماندگارتر از تمام اقداماتی باشد که از آنها نام بردیم؛ زیرا این افراد را در مسیر تعالی، مهربانی به مردم و اقدام به امور خیرخواهانه قرار میدهد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به شکلگیری گروه التیام در دانشگاه علوم پزشکی ایران با 350 عضو اظهار کرد: حضور چنین افرادی که اولین گروه خیرین دانشجو هستند مصداق بارز اردوهای جهادی است. جذب این دانشجویان از بسیاری اقدامات در حوزه سلامت موثرتر است، زیرا زمانی که دانشجو در حوزه پزشکی از همان ابتدا مهر به مردم را فرابگیرد با خطای بسیار کمتری به کار در حوزه سلامت مشغول میشود.
هاشمی با تاکید بر ادامه اقدامات مجمع خیرین سلامت در حوزه مبارزه با دخانیات و اعتیاد، اظهار کرد: در صورتی که بتوان در همین یک حوزه به اقدامات پیشگیرانه دست زد و با افزایش مالیات بر سیگار، جامعه بویژه جامعه جوان را از این بلا دور کرد، میتوان گفت خیر نامحدود نسیب مسببان آن میشود. وزارت بهداشت نیز در این زمینه از هیچ اقدامی فروگذار نمیکند.
بنابر اعلام وبدا، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه با اشاره به وضعیت کارتن خوابها، کودکان کار و نیز زندانیانی که از بیماریهایی همانند سل و ایدز رنج میبرند بر لزوم تحت پوشش بیمه قرار دادن و حمایت از این افراد به عنوان یک ایرانی تاکید کرد و گفت: دلیل ندارد افراد به دلیل زندانی شدن از حمایت بیمه ای محروم شوند. این در حالی است که در شرایط بدون بیمه در محیطی کم وسعت تعداد بسیار زیادی از افراد در کنار یکدیگر قرار میگیرند. در این شرایط بستر برای انتقال انواع بیماریهای پوستی و عفونی فراهم است.
وی با ابراز تاسف نسبت به این که چرا ارائه آمار تعداد کارتن خوابها برای ما عادی شده است، به وضعیت وخیم این افراد در فصول سرد و گرم اشاره و اظهار کرد: این افراد حداقل حق برخورداری از بهداشت و درمان را دارند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پایان بر ظرفیت ائمه جماعت برای فراخواندن مردم به امور خیرخواهانه در امور سلامت اشاره و عنوان کرد: همچنین ائمه جماعات میتوانند در رصد و انتقال مشکلات نیز بسیار موثر باشند.