معاون نظام پزشکی کشور با بیان این مطلب که برنامه پزشک خانواده شهری از سال ۸۴ در کشور کلید خورده است، افزود: اجرای این برنامه حداقل در دو برنامه چهارم و پنجم توسعه کشور مصوب شده است، اما در طول ۱۰ سال گذشته هیچ اتفاق خاصی در این خصوص رخ نداده است.
گل علیزاده با انتقاد از اینکه تعریف مشخصی برای جایگاه پزشک عمومی در نظام سلامت کشور نداشته ایم، ادامه داد: متاسفانه پزشک عمومی هنوز جایگاه روشنی در نظام سلامت ندارد.
وی افزود: وقتی پزشک عمومی جایگاهی در نظام سلامت ندارد، در نتیجه به برنامه های حوزه سلامت اعتماد نمی کند.
نایب رئیس انجمن پزشکان عمومی ایران در توضیح عدم تمایل پزشکان عمومی برای مشارکت در اجرای برنامه پزشک خانواده شهری، گفت: بعد از گذشت ۱۰ سال از شروع این برنامه در شهرها، هنوز برای پزشک عمومی جایگاهی قائل نشده ایم. زیرا، در طول این سال ها همواره با اجرای ناقص برنامه پزشک خانواده و یا توقف آن مواجه بوده ایم.
گل علیزاده با تاکید بر اینکه پزشک عمومی به دنبال امنیت شغلی، شان اجتماعی، حقوق مکفی و... است، افزود: متاسفانه در برنامه پزشک خانواده به این موارد توجه نشده و در نتیجه انگیزه ای برای همراهی پزشک عمومی با برنامه پزشک خانواده وجود ندارد.
وی با بیان این موضوع که مسئولان و متولیان نظام سلامت هنوز آمار دقیق و روشنی از تعداد پزشکان عمومی کشور ندارند، گفت: بررسی ها نشان می دهد که ۸۲ هزار پزشک عمومی در کشور داریم، اما باید بدانیم که تعدادی از این افراد فوت شده اند، تعدادی به خارج از کشور رفته اند، تعدادی در مشاغل غیر پزشکی مشغول شده اند و برخی هم فعالیت پزشکی ندارند و مشغول درس خواندن برای گرفتن تخصص هستند.
گل علیزاده ادامه داد: این در حالی است که وزارت بهداشت می بایست آمار دقیق از تعداد پزشکان عمومی کشور داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه پزشک عمومی به اندازه نیاز کشور وجود دارد، گفت: متاسفانه ما پزشک عمومی را تحدید و تحقیر کرده ایم. بطوریکه روز به روز با نوشتن دستورالعمل های متعدد توسط وزارت بهداشت و بیمه ها، اعتماد و انگیزه خدمت را از پزشکان عمومی گرفته ایم.مهر