به گزارش شفاآنلاین:دکتر علی اکبر کوشانفر درباره علل بروز زردی در کودکان، گفت: زردی در نوزادان در بدو تولد بسیار شایع است به گونهای که میتوان گفت حدود 30 درصد از نوزادان با زردی متولد میشوند.
این متخصص کودکان، افزود: رنگ طبیعی کودکان قرمز ارغوانی است ولی گاهی بعد از مدتها نوزاد کاملا زرد میشود که این زردی ممکن است درجات مختلفی داشته باشد. گاهی زردی در کودکان به قدری شدید است که کاملا واضح است به گونهای که حتی سفیدی چشم کاملا زرد میشود ولی گاهی نوزاد رنگ پریده است که میتواند علت آن کم خونی یا کبودی باشد که شایعترین علت کبودی اختلالات تنفسی ناشی از کاهش اکسیژن است که توجه به این نوزادان بسیار حائز اهمیت است.
وی با بیان اینکه زردی علتهای گوناگونی دارد، ادامه داد: گاهی ناسازگاری خون در نوزادان موجب بروز زردی میشود که این زردی معمولا کم بوده و خطرناک نیست و تا 15 روز بعد به تدریج برطرف میشود اما اگر زردی بیش از 15 روز به طول انجامید باید مورد توجه پزشک و انجام اقدامات لازم قرار بگیرد.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، افزود: اندازه گیری بیلی روبین در این دسته از کودکان بسیار حائز اهمیت است که اگر بیلی روبین 10 باشد مشکلی به همراه ندارد اما اگر بیش از 10 باشد و بیش از 15 روز به طول بینجامد کودک باید تحت اشعه درمانی قرار بگیرد و اگر بیش از 20 باشد کودک نیاز به تعویض خون دارد.
وی با بیان اینکه علت زردی و احتمال بروز آن در دوران بارداری مشخص نمیشود، گفت: تنها مادرانی که تجربه زایمان داشتهاند و کودکانشان به زردی مبتلا شدهاند میتوانند احتمال تولد کودک با زردی را بدهند.
به گفته کوشانفر، رژیم غذایی در دوران بارداری مانع بروز زردی در کودکان نمیشود.
این متخصص کودکان در پایان خاطرنشان کرد: خانوادهها باید به رنگ بچه توجه زیادی داشته باشند و به محض تغییر رنگ و بروز زردی سریعا به متخصص کودکان مراجعه کنند.