شفا آنلاین>سلامت>استفاده ازغذاهای کنسروی به عنوان غذای کمکی برای کودکان زیریکسال میتواند خطراتی را به همراه داشته باشد.
به گزارش شفا آنلاین،دکترپیامفرحبخش متخصص تغذیه و رژیمدرمانی
بیان کرد: سن کودکی به خصوص زیر یکسال سن رشد و نمو است و در 6ماه اول
زندگی کودک توصیه براین است که شیر مادر استفاده شود و هرگز غذاهای کمکی
داده نشود اما از 6ماه دوم معمولا هر5 تا 7روز باید غذایکمکی جدید را برای
کودک شروع کنیم چراکه این باعث میشود بدن کودک عادت کند و اگر حساسیت و
مشکل و آلرژی داشته باشد خود را از همین ابتدا بروز دهد.
وی
افزود: ازآنجائی که در سن زیر یکسال سلولها به شدت در حال فعالیت هستند و
رشد و نمو سرعت بالایی دارد این که غذای سالمی را برای کودک استفاده کنیم
یک گزینه مهم به حساب میآید.
دکتر فرحبخش اظهار
کرد: استفاده از غذاهای کنسروی و فریزری به علت اینکه مقادیر بالایی از
املاح و ویتامینهای خود را از دست دادهاند مناسب کل افراد جامعه بخصوص
کودکان زیریکسال نیست. متأسفانه در اثر عدم رعایت اصول استاندارد
آلودگیهای اولیه و عدم استفاده از فشار و حرارت لازم ممکن است عواملی
درکنسروها باقی بمانند و چون کنسروها کاملا بسته شده هستند و با اکسیژن
تماس ندارند دراین فضای فاقد اکسیژن باکتریهایی رشد میکنند که برای
کودکان زیر1سال میتواند بسیار خطرناک و بیماریزا باشد.
این
متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: شیر مادر برای سنین زیر یکسال بر هر ماده دیگری
ارجح است اما در صورتی که نیاز به غذای کمکی بود باید به جای نوشیدنیها و
غذاهای آماده و صنعتی از غذاهای ساده و سالمی که در خانه با مواد اولیه
تازه درست میشوند استفاده گردد چون هم الگوی بهداشتی را رعایت کردهایم و
هم نیازهای تغذیهای به ویژه ویتامینها و املاح را برای کودکان برآورده
نمودهایم.yjc