شفا آنلاین>سلامت>ترکیبات نیتروزامینی موجود در مواد غذایی باعث بروز و تشدید سرطان میشوند.
به گزارش
شفا آنلاین،حسین فودازی،عضو انجمن آنکولوژی
با
اشاره به سرطانزا بودن ترشیجاتی که خوب فرآوری نشدهاند گفت: ترشیها به
دلیل داشتن ترکیبات نیتراتی و نیتروزامینی میتوانند سرطان زا باشند.
وی
در ادامه افزود: به طور کلی
ترشیها و مواد غذایی که به درستی فرآوری
نشوند و درآلودگیهای محیطی تولید شوند باعث زیاد شدن کپکها، قارچها و
رشد باکتریهای در این مواد میشوند و در نتیجه به موادی سرطان زا تبدیل
میشوند.
دکتر
فودازی در رابطه با ترکیبات افزودنی به مواد غذایی گفت: ترکیبات افزودنی
بیش از حد و غیر استاندارد به مواد غذایی به خصوص افزودنی نمک زیاد به مواد
غذایی نیز باعث بروز و تشدید سرطان به ویژه سرطان دستگاه گوارش و معده در
افراد شده و سلامتی را به خطر میاندازد، از این مصرف مواد غذایی از قبیل
انواع شورها، مواد غذایی نمک سود شده و ترشیجاتی که به درستی فرآوری
نشدهاند توصیه نمیشود.
این
پزشک در پایان خاطر نشان کرد: با توجه به آمار بالای سرطان دستگاه گوارش
به ویژه سرطان معده در ایران به افراد توصیه اکید میشود در نوع تغذیه خود
دقت و توجه لازم را داشته باشند.