شفا آنلاین>سلامت>قبل از خرید، ذبح، مصرف گوشت و اندام های داخلی دام قربانی حتما با کارشناسان دامپزشکی مشورت کنید.
به گزارش شفا آنلاین،دکتر عباسی، مدیر کل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور
ضمن عرض تسیلت ایام سوگواری سالار شهیدان به هموطنان معزز و فهیم اطلاعیه
بهداشتی به مناسبت ماه محرم را خطاب به هیئت امنای مساجد ، حسینیه ها،
تکایا و دستجات عزادداری سالار شهیدان ابا عبدالله الحسین (ع) بدین شرح
صادر کرد:
1- خرید دام از میادین ومکانهای عرضه دام تحت پوشش نظارت دامپزشکی
2- ذبح دام در کشتارگاههای تحت نظارت دامپزشکی
3-
عدم ذبح دام در مکانها ومعابر عمومی ( ذبح دام در مکانها ومعابر
عمومی ضمن ناخوشایند بودن در انظار عمومی باعث انتقال بیمارهای مشترک
بین دام وانسان میگردد )
4- عدم مصرف بلافاصله
گوشت دام پس از ذبح دام . ( لازم است به منظور کاهش برخی از عوامل بیماری
زا لاشه گوشت به مدت حداقل 24 ساعت در 4 درجه سانتیگراد ( دمای یخچال )
نگهداری شوند.
5- در صورت ذبح
دام در محلی غیر از کشتارگاه ، تاکید میگردد لاشه واندام های داخلی توسط
کارشناسان دامپزشکی مورد بررسی قرار گیرند.
6-
تاکید میگردد به منظور عدم انتقال بیماریها مشترک ،ذابحان در
هنگام ذبح دام ضمن رعایت نکات بهداشتی حتما" از دستکش ، ماسک ، چکمه مناسب
استفاده نمایند.
7- تاکید میگردد از مصرف
لاشه ها واندام هاییکه رنگ وشکل طبیعی (قرمز روشن ) ندارند ( رنگ تیره
و یا زائده های اضافی ) جدا" خودداری نموده وحتما" با کارشناسان
دامپزشکی مشورت نمایند.
دکتر عباسی در پايان
تصریح کرد: در راستای بالا بردن سطح بهداشت جامعه با رعایت ضوابط بهداشتی
در خصوص کشتار دام قربانی ما را یاری نموده و غذای سالم و محیط بهداشتی
همراه نذر خود به سوگواران امام حسین اهدا فرمایید.
وی
افزود: لازم است نهایت دقت و رعایت توصیه های بهداشتی به منظور حفظ بهداشت
و رعایت ضوابط بهداشتی ( در خرید دام ، ذبح دام ، محل ذبح
دام ، و ..... ) بعمل آورند ، تا بر اثر کشتار دام بیمار و آلوده سبب
انتشار و انتقال بیماری های مشترک بین دام و انسان فراهم نشود.yjc