کد خبر: ۸۲۴۸۵
تاریخ انتشار: ۰۶:۱۵ - ۰۲ آبان ۱۳۹۴ - 2015October 24
شفا آنلاین>سلامت جنسی>بی تردید داشتن نوزادی سالم یکی از بزرگترین آرزوهای تمامی‌ مادران است. به همین علت تمام زنان می‌خواهند که قدرت باروری داشته باشند تا دارای یک فرزند سالم شوند.
به گزارش شفا آنلاین،ابتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک می‌تواند در زنان موجب نازایی و مشکلات دوران بارداری شود اما تاکنون علت دقیق ابتلا به این سندرم شناخته نشده است. تشخیص سریع و شروع درمان این بیماری می‌تواند در جهت پیشگیری عوارض طولانی مدت آن مثل دیابت نوع ۲، بیماری‌های قلبی و سکته کمک‌کننده باشد.

اختلالات قاعدگی، پرمویی، آکنه، ریزش مو و نازایی از علائم ابتلا به این بیماری است. علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک بیشترمواقع بلافاصله بعد از نخستین دوره قاعدگی شروع می‌شود. در برخی از موارد نیز در سال‌های پس از باروری به علت افزایش تدریجی وزن ایجاد می‌شود.

دکتر سیمین ظفر دوست متخصص زنان و زایمان و فلوشیپ نازایی  می‌گوید: امروزه بیماری سندرم تخمدان پلکیستیک مشکل برخی از زنان در سنین باروری است.

این بیماری خود را با نشانه‌ها و علائم مختلف نشان می‌دهد بنابراین زنانی که در سنین باروری قرار دارند باید با مشاهده علائمی مانند اختلالات قاعدگی، موهای زائد، نازایی، ابتلا به دیابت یا حتی افزایش چربی خون به کلینیک‌های زنان و غدد مراجعه کنند.

اثبات ابتلای فرد به این بیماری تنها با گزارش سندرم تخمدان پلی کیستیک در آزمایش سونوگرافی مشخص نمی‌شود بلکه باید فرد حداقل دارای 2 معیار یا علائم مربوط به این بیماری باشد تا بتوان تشخیص داد که وی به بیماری سندرم تخمدان پلی کیستیک مبتلا شده است.

 این فلوشیپ نازایی درخصوص درمان این بیماری تصریح می‌کند: فرد زمانی مبتلا به این بیماری است که علاوه بر گزارش سونوگرافی سندرم تخمدان پلی کیستیک دارای علائمی مانند اختلالات قاعدگی یا افزایش هورمون‌های مردانه نیز باشد.

مؤثرترین و مهم‌ترین درمانی که برای این بیماران توصیه می‌شود تغییر سبک زندگی است. این زنان بهتر است ورزش‌های مداومی را به صورت دائم انجام دهند. تغذیه سالم نیز نقش مؤثری در بهبود این بیماران ایفا می‌کند. قطع مصرف سیگار و کاهش وزن نیز در بهبود این بیماران بسیار مؤثر است.

به گفته این متخصص، زنان باید در صورت اختلالات قاعدگی تحت مراقبت‌های متخصص زنان باشند تا با درمان‌های هورمونی پریودهای منظمی داشته باشند و از ابتلای آنها به این بیماری جلوگیری شود یا در صورت ابتلا، بیماری‌شان زود تشخیص داده شود.

احتمال اینکه بیماران دیابتی و بیمارانی با چربی خون بالا به این بیماری دچار شوند، زیاد است، بنابراین باید این افراد از نظر قند خون و چربی به صورت دائم تحت کنترل پزشک باشند چراکه کنترل نکردن این عوامل می‌تواند منجر به ایجاد بیماری‌هایی مانند نازایی و مشکلات دوران بارداری شود؛ مشکلات نازایی اغلب به علت تخمک‌گذاری نامرتب به وجود می‌آیند. افرادی که مبتلا به این بیماری هستند می‌توانند به متخصصان زنان با فلوشیپ نازایی یا به مراکز تخصصی نازایی مراجعه کنند تا درمان‌های لازم انجام شود.

دکتر ظفردوست در خاتمه بیان می‌کند: بیماران مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک باید در زمان بارداری نیز تحت کنترل پزشک باشند تا از به وجود آمدن عوارضی مانند سقط، دیابت بارداری و فشار خون بارداری در آنها جلوگیری شود. لازم به ذکر است، تمام افرادی که مبتلا به بیماری سندرم تخمدان پلی کیستیک هستند دچار نازایی یا مشکلات دوران بارداری نمی‌شوند اما احتمال ابتلای این افراد به این مشکلات بیشتر از سایرین است.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: