شفا آنلاین : محققان انستیتو تحقیقات تغذیه موفق به تولید ناگت فراسودمند با قابلیت حذف مواد نگهدارنده و کاهش جذب روغن برای سرخ کردن شدند.
به گزارش شفا آنلاین ، دکتر مجید حاجی فرجی، رییس انستیتو تحقیقات تغذیه در گفتوگو با خبرنگار علمی ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: وظیفه ما به عنوان محقق فرمولاسیون و تولید نیمه صنعتی محصولات غذایی سودمند است که یکی از این محصولات، سوسیس غیر گوشتی است که به صنایع غذایی جهت تولید صنعتی ارائه شده است.
وی افزود: هم اکنون سوسیس غیر گوشتی با ظرفیت پایین به تولید صنعتی رسیده است؛ تولید آن با ظرفیت پایین به این دلیل است که ذائقه سازی و فرهنگ مصرف در مقایسه با سوسیسهای موجود به تدریج انجام میشود.
حاجی فرجی عنوان کرد: امید داشتیم با افزایش تقاضا از سوی مردم و آگاهی رسانی کافی ظرفیت تولید آن را در رقابت با محصولات موجود افزایش دهیم، این محصول قابلیت این را دارد که بر اساس ذائقه مردم آن را تغییر دهیم. این محصول اثرات مفیدی داشته و بدون عارضه است و میتواند آرام آرام جایگزین مناسبی برای غذاهای آماده باشد.
رییس انستیتو تحقیقات تغذیه تصریح کرد: هم اکنون این محصول توسط یک کارخانه تولید میشود و ما نیز این آمادگی را داریم که فرمول تهیه آن را در اختیار سایر کارخانجات تولید کننده سوسیس قرار دهیم. در این فراورده از پروتئین شیر و سویا استفاده شده و برای طعم آن نیز از دو آنتی اکسیدان استفاده شده است. جذب روغن در آن به طور قابل توجهی، پایین است و مواد نگهدارنده نیز در آن حذف شده است، قیمت آن نیز در مقابل محصولات مشابه بسیار پایینتر است.
حاجی فرجی همچنین از تولید برگر و ناگت فراسودمند خبر داد و افزود: فرمول این محصول آماده است و جهت تولید صنعتی میتواند در اختیار کارخانجات تولید کننده قرار گیرد، این محصول دارای آنتی اکسیدان بالایی است که جایگزین اسیدهای چرب غیر اشباع شده است. از نظر هزینهای نیز در مقایسه با محصولات مشابه کمتر است، فاقد مواد نگهدارنده بوده و از فیبرهای فراسودمند در آن استفاده شده و جذب روغن برای سرخ کردن بسیار پایین است.