روش درمانی تجویز شده برای OSA در حقیقت بر پایه استفاده مستقیم از حجم بالایی از اکسیژن عمل می کند که موجب بهبود شادابی سلول های مغزی نیز خواهد شد. به همین دلیل نیز دانشمندان از این روش برای کنترل نشانه های بیماری های روحی مانند افسردگی نیز استفاده کرده اند.
در این تحقیقات که بر پایه روش درمانی CPAP therapy به اعمال روش جدید درمان افسردگی پرداخته است، مشخص شد که این روش می تواند تاثیر بسزایی در کاهش نشانه های افسردگی در بیماران داشته باشد. شایان ذکر است که میزبانی این تحقیقات بر عهده آکادمی داروهای خواب ایالات متحده آمریکا (American Academy of Sleep Medicine) بوده است.
دانشمندان در این تحقیقات دریافتند که کسانی که به OSA مبتلا هستند، به شدت مستعد بروز نشانه های افسردگی هستند. پژوهش ها نشان از این داشتند که 73 درصد از کلیه بیماران مبتلا به این مشکل با افسردگی رو به رشد روبرو خواهند بود. با این وجود استفاده از روش درمانی CPAP برای درمان OSA یا وقفه تنفسی در خواب می توانست این وضعیت را کنترل کند.
تحقیقات انجام شده نشان داد که تنها 4 درصد از کلیه افرادی که از روش CPAP برای درمان OSA استفاده کرده بودند، نشانه های افسردگی را از خود بروز می دادند. البته در این پژوهش تنها افرادی مد نظر قرار گرفته بودند که برای 3 ماه به استفاده منظم از CPAP برای درمان OSA دست زده بودند.
به این ترتیب می توان استفاده از CPAP
را یک روش مفید برای کنترل افسردگی و عدم بروز نشانه های آن در بدن محسوب
کرد که البته این امر نیاز به تحقیقات تکمیلی بیشتر خواهد داشت. شایان ذکر
است که نتایج این تحقیقات در قالب یک مقاله علمی در ژورنال بین المللی
داروهای بالینی خواب (Journal of Clinical Sleep Medicine) به چاپ رسیده و قابل دسترسی است.