کد خبر: ۷۸۳۱۶
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۸ - ۳۰ شهريور ۱۳۹۴ - 2015September 21
حسن روحانی در مصاحبه خبری با شبکه NBCآمریکا:
شفاآنلاین:جامعه>سیاست> رییس جمهوری اسلامی ایران در گفت و گو با شبکه خبری NBC آمریکا ، ضمن دفاع از توافقنامه بعنوان اولین قدم در اعتمادسازی ، یادآور شد، بی اعتمادی چندین دهه گذشته به یکباره از بین نخواهد رفت و مردم ایران ضمن فراموش نکردن گذشته، نگاهی رو به آینده خواهند داشت.
به گزارش شفا آنلاین : مصاحبه مطبوعاتی حسن روحانی، رییس جمهوری اسلامی ایران با برنامه 60 دقیقه شبکه تلویزیون سراسری NBC،در آستانه سفر ایشان برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک، یکشنبه شب در پربیننده ترین ساعات روز تعطیل در آمریکا به روی آنتن رفت.
دکتر روحانی درباره توافقنامه تاریخی بدست آمده میان ایران و 5+1 ، ضمن تاکید بر اینکه دستیابی به توافق،مستلزم عبور از مسیر پرفراز و نشیب و بسیار سختی بود اذعان داشت:درحال برداشته شدن گامهای نهایی روند توافقنامه می باشیم و ازمسیر درستی که برای حل این مساله انتخاب کرده ایم خوشنودم.
وی درمورد واکنش های تند صورت گرفته در آمریکا در مورد توافقنامه بدست آمده خاطرنشان کرد، حل چنین مساله خطیری بی شک نمی تواند بدون وجود مخالف باشد،منتقدانی در برخی احزاب و گروه ها ممکن است از این توافق خوشحال نباشند، ولی مهم این است که همه دولت های جهان یکصدا از این توافقنامه استقبال و حمایت خود را اعلام داشته اند.
حسن روحانی در پاسخ به ادعاهای مطرح شده در آمریکا که این توافقنامه را توافق بدقلمداد می کنند تصریح کرد ، این توافقنامه اگر با کشوری که در صدد دستیابی به تسلیحات هسته ای می بود بسته می شد قطعا توافق بدی بحساب می آمد ولی برای کشوری که همواره از آغاز تنها بدنبال استفاده های صلح آمیز فن آوری هسته ای بوده،در واقع هیچ ضرری متحمل نشده، زیرا این توافقنامه تنها مسیر دستیابی به بمب هسته ای را محدود ساخته است.
وی اضافه کرد،ما با قبول برخی محدودیت ها دراین توافقنامه برای یک دوره زمانی، خواستار اعتماد سازی بیشتر با دنیا و رفع برخی اتهامات نادرست مطرح شده مبنی بر پیگیری تسلیحات هسته ای از سوی ایران بودیم و اینکه ثابت کنیم هدف ایران تنها استفاده های صلح آمیز فعالیت های هسته ای می باشد.
رییس جمهور ایران درپاسخ به سوال خبرنگار NBC در مورد اینکه تندروها در هر دو کشور ایران و آمریکا این توافق را توافقنامه بدی تلقی می کنند،شما بین مخالفان توافقنامه در دو کشورچه وجه تشابهی قائلید؟ گفت:وجه تشابهاتی وجود دارد، طبیعتا مخالفان همواره خواستار برآورده شدن تمام خواسته های ممکن در توافقنامه هستند و وقتی خواسته هایشان برآورده نشود معترض خواهند بود،ولی در هیچ توافقنامه ای این امر امکانپذیر نیست بلکه در توافقنامه طرفین با کوتاه آمدن از برخی مطالبات،به توافق دست پیدا خواهند کرد و این راه به نفع طرفین خواهد بود زیرا ما توانستیم بر سر میز مذاکرات در حل مساله ی بسیار پیچیده ای به یک فهم مشترک دست پیدا کنیم.
وی اضافه کرد ما ازطریق مذاکرات توانستیم با ممانعت از بروز سوء تفاهمات،اولین قدم را اعتمادسازی مشترک بین ایران و آمریکا بوجود آوریم و تاکیدداشت، البته اعتمادسازی بین ایران و آمریکا مستلزم مدت زمان زیادی خواهد بود.
خبرنگار NBC سوال کرد : برخی مخالفان توافقنامه در ایران بسیار قدرتمندند،برای مثال فرمانده سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران این توافقنمامه را محکوم کرده است و آنها قدرت سیاسی مهمی در ایران بحساب می آیند،شما چطور این مسآله را ترفیع خواهید کرد؟
دکتر روحانی در پاسخ ااظهار داشت:روشن است پس از دستیابی به توافقنامه،برخی مخالفت و موافقتشان را اعلام خواهند داشت، ایشان نظراتشان را نسبت به این توافقنامه اعلام داشته اند ولی زمانی که این توافقنامه به تصویب نهادهای مسئول برسد، سپاه پاسداران جمهوری اسلامی نیز به توافقنامه احترام خواهد گذاشت.
وی در موضوع شعارهای مرگ بر آمریکا در ایران خاطر نشان کرد،تخاصم، بی اعتمادی و فاصله موجود بین ایران و آمریکا که درپی چندین دهه وجود داشته به یکباره از بین نخواهد رفت ولی نکته مهم آن است که در چه جهتی در حرکت باشیم، در جهت افزایش و یا کاهش این تخاصمات حرکت کرده ایم.
حجت الاسلام حسن روحانی در پاسخ به علت بکارگیری لفظ شیطان بزرگ در مورد آمریکا تصریح کرد، در اصطلاح دینی ما شیطان نیرویی است که بکارگیری حیله و نیرنگ دیگران را خام می کند و حرف های غیر روشنش با واقعیات سازگار نیست.
وی یادآور شد، آمریکا در گذشته اشتباهات بسیاری در قبال ایران مرتکب شد و باید این اشتباهات را جبران کند.
رییس جمهور کشورمان اضافه کرد شعار مرگ بر آمریکا علیه مردم عادی آن کشور نیست، مردم ایران برای مردم آمریکا احترام قایلند، آنها بدنبال جنگ با هیچ کشوری نبوده اند، ولی درعین حال سیاست های دولت آمریکا علیه منافع ملی مردم ایران بوده و این طبیعی است که مردم ایران در این مسایل حساسیت نشان خواهند داد.
وی با بیان اینکه دولت آمریکا در زمان قیام مردم ایران علیه رژیم شاه، تا آخرین لحظه حامی وی بوده و یا در هشت سال جنگ تحمیلی همواره جانب دار صدام بوده است، خاطرنشان کرد مردم ایران گذشته را فراموش نخواهد کرد ولی در عین حال نگاهمان رو به آینده است.
دکتر روحانی تاکید کرد:درصورتی که آمریکا دشمنی را کنار گذاشته واز خود حسن نیت نشان دهد و خسارات گذشته را جبران نماید، آینده میان ایران و آمریکا تغییر خواهد کرد.
به گفته وی حل بحران سوریه، بعنوان کشوری که بخش گسترده ای از مساحت آن به اشغال گروه های تروریستی قرار گرفته بدون همکاری دولت آن کشور امکانپذیر نخواهد بود.
رییس جمهور در موضوع آزادی ها در ایران، اذعان داشت، نسبت به دو سال پیش پیشرفت های زیادی بوجود آمده و این موفقیت برای ماست، مناظرات و مباحثات آزاد و زنده در دانشگاه ها در جریان است، آزادی مطبوعات نسبت به گذشته بسیار بیشتر است و روابط ما با دیگر کشورهای جهان بهبود یافته است.
وی در عین حال تاکید کرد حل برخی از مسایل ازحوزه کنترل دولت خارج است.
حسن روحانی در مورد زندانیان محکوم در ایران اظهار داشت، ما نیز ایرانیانی در آمریکا داریم که تنها بخاطر تحریم ها به زندان محکوم شده اند، ما با بنیاد تحریم ها مخالفیم و همه را به شکست تحریم ها تشویق کرده بودیم و بدلایل انسان دوستانه اگر امکان برداشت قدمی برای حل این موضوع وجود داشته باشد نباید از آن دریغ کرد.ایرنا
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: