کد خبر: ۷۷۴۱۴
تاریخ انتشار: ۰۲:۵۰ - ۲۷ شهريور ۱۳۹۴ - 2015September 18
شفا آنلاین>سلامت>اولين پيوند خون بند‌ناف سال 1988 ميلادي در فرانسه و توسط دکتر گلوکمن به يک کودک مبتلا به کم‌خوني فانکوني که نوعي کم‌خوني مادرزادي است با موفقيت انجام شد.

به گزارش شفا آنلاین، او با پيوند سلول‌هاي بنيادي خون بند‌ناف خواهر تازه متولد شده خود، تحت درمان قرار گرفت. از آن زمان تاکنون صدها پيوند موفق خون بند‌ناف صورت گرفته و مراکز بزرگ ذخيره اين سلول‌ها در کشورهاي مختلف جهان تاسيس شده است.

آمار نشان مي‌دهد هر ساله حدود 30 هزار نفر با بيماري‌هايي که با پيوند سلول‌هاي بنيادي مغز استخوان، قابل درمان است شناسايي مي‌شوند و حدود 75 درصد اين بيماران قادر به يافتن يک داوطلب مناسب براي اهداي خون مغز استخوان نيستند.

با استفاده از خون بند‌ناف، امکان انجام پيوند موفق با تشابه کمتر HLA بين دهنده و گيرنده نسبت به خون مغز استخوان بيشتر است، بنابراين تعداد زيادي گيرنده را در برخواهد گرفت.

از سوي ديگر جستجوي اهدا کنندگان مغز استخوان و محدوديت‌هاي ديگر، زمان بسياري به خود اختصاص داده و استفاده از پيوند سلول‌هاي مغز استخوان را محدود مي‌کند.

اما ذخيره خون بندناف که تعداد اهدا‌کننده بيشتري مي‌تواند داشته باشد‌، زمان را براي مبتلايان به لوسمي‌هاي حاد، کم‌خوني‌ها و نقايص ايمني که در زمان کوتاهي مي‌ميرند کوتاه‌تر مي‌کند. امروزه تحقيقات گسترده‌اي به منظور درمان بيماري‌ها و ضايعات عصبي، ترميم بافت‌هاي آسيب‌ديده قلبي و استخواني، ترميم سوختگي‌ها و ضايعات پوستي، ترميم لوزالمعده و ترشح انسولين و ترميم ديگر بافت‌هاي آسيب‌ديده با استفاده از سلول‌هاي بنيادي مغز استخوان، خون بندناف و ديگر سلول‌هاي بنيادي يک فرد بالغ درحال انجام است.

سپید

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: