به گزارش شفا آنلاین : رهبر مژدهیآذر رئیس انجمن داروسازان ایران در نشست خبری مراسم گرامیداشت روز داروساز، بیان داشت: بزرگترین حرف ما عزت و شرف داروسازان کشور است که متاسفانه مورد غفلت و فراموشی مسئولان قرار گرفته و موجب شده داروسازان مهاجرت کرده و بزرگترین فرار مغزها را در این جامعه شاهد باشیم.
وی با تاکید بر اینکه از مقام وزارت و مردم استدعا دارم که خدمات داروسازان را دست کم نگیرند؛ افزود: دارو کالای مخصوصی است که نیاز به نگهداری، ارائه و مدیریت خاص دارد و اگر در یکی از این موارد مشکلی ایجاد شود، اثرات خود را از دست داده یا برای بیمار خطراتی را به همراه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه کمترین شکایات در حوزه پزشکی مربوط به داروسازان است، ادامه داد: همکاران ما به هر ناملایماتی تن دادهاند و چون با مردم سروکار دارند، این ناملایمات را تحمل کرده و وظایف خود را به خوبی انجام میدهند.
مژدهیآذر با اشاره به اینکه جامعه داروسازی در زمان جنگ تحمیلی داروهای مورد نیاز رزمندگان را فراهم آورده و در دوران سازندگی نیز 96 درصد نیاز دارویی کشور را فراهم کردند، اظهار داشت: با توجه به این خدمات و پیشرفتهایی که در عرصه دارویی کشور حاصل شده، داروسازان مورد کم لطفی متولیان نظام سلامت قرار گرفتند و متاسفانه نه مردم و نه مسئولان به ارزش و اهمیت داروسازان اگاهی ندارندکه این مهم موجب اعتراض داروسازان قرار گرفته است.
* نادیده گرفتن خدمات داروسازان در کتاب ارزش گذاری نسبی
رئیس انجمن داروسازان ایران با بیان اینکه کتاب ارزش نسبی خدمات تقلیدی از کتاب کالیفرنیا است؛ اذعان داشت: خدمات داروسازان در کتاب ارزش نسبی خدمات دیده نشده و این در حالی است که در کتاب کالیفرنیا صفحات متعددی در مورد خدمات داروسازان ارزش گذاری شده است.
وی اضافه کرد: با تلاش فراوان توانستیم در این خصوص توجه مسئولان را جلب کرده و خدمات داروسازان در کتاب ارزش نسبی لحاظ شود هر چند که ارزش بسیار نازلی را برای خدمات این قشر در نظرگرفتهاند.
وی با بیان اینکه طبق آمارها 95 درصد داروسازان شاغل در داروخانه ها وظایف خود را به درستی انجام میدهند؛ خاطرنشان کرد: اگر 5 تا 6 درصد همکاران وظایف خود را به درستی انجام نمیهند نباید کل جامعه داروسازان را زیر سوال برد و خدمات آنان را نادیده گرفت در حالی که 95 درصد داروسازان به بیماران در مورد نحوه مصرف دارو، عوارض آن، تداخل دارویی و سایر موارد توضیحات لازم را ارائه میدهند.
* لحاظ کردن علوم پیشرفته در آموزشهای دانشکدههای داروسازی
وی با اعلام اینکه در بازار مصرف با داروهایهای تک مواجه هستیم که نیاز به تکنولوژی و دانش بالایی دارند، گفت: دانشکدهها باید خود را با علوم روز هماهنگ کنند و هر روز آن ها را در آموزش دانشجویان اعمال کنند.
وی با اشاره به اینکه 80 درصد دانشجویان جذب حوزه خدمات دارویی میشوند ادامه داد: باید کار داروخانهها در کمیتهای بررسی و در جهت ارتقای خدمات دارویی نیز وزارت بهداشت پروتکلی را تهیه کند تا از آموخته داروسازان نهایت بهره برداری را داشته باشیم.
* مالیات داروسازان ناعادلانه است
مژدهیآذر با اشاره به اینکه تمام گزارشات شرکت های دارویی در حوزههای مالیاتی اشکال دارد و روی همان اشکالات برای آنها مالیات تعیین میشود؛ ابراز داشت: داروسازان اشتیاق فراوان به پرداخت مالیات دارند اما دارایی غیر عادلانه مالیات میگیرد مگر ما تورم، تحریم و کاهش قدرت خرید مردم را نداشتیم که این مهم موجب ناراحتی عموم داروسازان شده است.
رئیس انجمن داروسازان ایران تاکید کرد: همین جا هشدار میدهم با ادامه روند اخذ مالیات از داروسازان، افراد متقلب داروخانهها را در دست گرفته و موجب ترک افراد سالم در این حرفه خواهند شد.
به گفته وی با آنکه سیستم دولتی مصوبات خوبی را پیش بینی کرده اما به آنها توجهی نشده و خوب اجرایی نمی شوند.
مژدهیآذر با اظهار تاسف از اینکه مالیات از سال 91 به صورت خزنده ایجاد و امسال به اوج خود رسیده است، بیان داشت: در صورت ادامه این مهم همکاران دست از کار خواهند کشید چرا که مشتری نخواهند داشت و اگر داروخانهها تعطیل نکردند، در حال تامین هزینهها هستند و در صورت عدم تامین هزینه ها به ورشکستگی کشیده میشوند.