شفاآنلاین :معاون آموزشی مرکز تحقیقات نفرولوژی کشور با تاکید بر اینکه بیماری های کلیوی مربوط به سن خاصی نیست یاد آور شد :بررسی ها نشان می دهد همزمان با افزایش سن ،احتمال بروز نارسایی و بیماری های کلیوی نیز بیشتر می شود .
مهم ترین علل بیماری های کلیوی /700پیوند کلیه از مرگ مغزی درسال 91
شفاآنلاین :معاون آموزشی مرکز تحقیقات نفرولوژی کشور با تاکید بر اینکه بیماری های کلیوی مربوط به سن خاصی نیست یاد آور شد :بررسی ها نشان می دهد همزمان با افزایش سن ،احتمال بروز نارسایی و بیماری های کلیوی نیز بیشتر می شود .
دکتر سید منصور گتمیری در حاشیه برگزاری کنگره سراسری دیالیز و بیماری های مزمن کلیه در گفتگوی اختصاصی با شفا آنلاین اظهار داشت :کار کلیه تصفیه سموم از بدن است بنابراین وقتی کلیه ها کم کارشوند نارسایی بیماری های کلیوی را ایجاد می کند . به همین خاطر نارسایی مزمن کلیه نتیجه بیماری های کلیوی است. وی افزود :معمولا شایع ترین علتی که منجر به نارسایی کلیه می شود بیماری دیابت (قند خون) است و بیشتر افراددیابتی که انسولین مصرف نمی کنند به علت قند خون بالا و چاقی ممکن است به نارسایی کلیه دچار شوند.
دکتر گتمیری در ادامه گفت: دومین عامل نارسایی کلیه فشارخون بالاست. بیماری های دیگر از جمله روماتیسم و بیماری های ارثی و بیماری های پروستات بدخیم نیز از دیگر عوامل به شمار می روند. همچنین افراد سیگاری به علت اینکه قدرت تصفیه کلیه ها کاهش پیدا می کندهمواره در معرض این بیماری ها هستند.وی افزود:عوامل دیگر از جمله چاقی و مصرف بی رویه مسکن ها و بعضی از عوامل دارویی که برای کارهای تشخیصی استفاده می شود نیز ممکن است باعث اختلال در کلیه وتشکیل سنگ های کلیوی شود. در مرحله آخرنیز چنانچه بیماری معالجه نشود به دیالیزو پیوندکلیه منجر می شود.
دکتر گتمیری درباره سن بیماری های کلیوی نیز توضیح داد: در همه سنین ممکن است این بیماری بروز نماید .اما هرچه سن بالاتر رود احتمال بروزنارسایی بیماری کلیوی نیز بیشتر می شود. بیماری های ارثی و روماتیسمی نیزچنانچه معالجه نشوند می توانند فرد را گرفتار دیالیزی نماید.
معاون مرکزتحقیقات نفرولوژی در مورد وضیعت پیوند کلیه در ایران نیز گفت: از لحاظ قدمت حدود 40سال است که پیوند اعضا در ایران شروع شده و ما خوشبختانه جزو کشورهای پیشرو در این زمینه هستیم. همچنین در سه دهه گذشته پیوند کلیه رو به افزایش بوده است که در حال حاضر حدود 30مرکزدر کشوربیش از 24 هزار پیوندکلیه انجام داده اند،در دهه اخیرنیز خوشبختانه پیوند از مرگ مغزی نیز رو به پیشرفت گذاشته است. حال آنکه می توان این آمار را با فرهنگ سازی خانواده ها در مورد پیوند از مرگ مغزی وهمچنین سیستم نگهداری از جسد که با رعایت موازین علمی انجام می شود بالا برد .به گفته وی حدود 700 پیوند از مرگ مغزی در کشورطی امسال گزارش شده که آمار قابل توجهی است.
معاون آموزشی مرکز تحقیقات نفرولوژی کشور درادامه گفتگو با شفا آنلاین افزود: برحسب نیازکشوربه خصوص در شهرستان ها وبا توجه به اینکه میانگین سنی افراد رو به افزایش است و احتمال بروز بیماری های کلیوی را بیشتر میکند نیاز به نفرولوژیست نیزبیشتر احساس می شود.که امیدواریم در این زمینه نیز برنامه ریزی های لازم صورت گیرد.
دکترگتمیری در پایان در مورد اینکه کمبود دارو چه تاثیری در پس زدن پیوند کلیه دارد گفت: متاسفانه به علت اینکه بیماران پیوندی مجبورند تا پایان عمردارو مصرف کنند کمبود آن در این افراد به شدت اختلال ایجاد می کند که امیدواریم با حمایت بیمه ها و مدیریت صحیح کمبود دارو برطرف شود.