مدیر کل اداره ی سلامت روان وزارت بهداشت:
بیمه ها زیر بار پوشش داروهای جدید روانپزشکی نمی روند
شفا آنلاین :مدیر کل اداره ی سلامت روان وزارت بهداشت گفت: در چند سال اخير داروهاي جديد روانپزشكي با عوارض كمتر ولي با قيمت گران تر وارد بازار دارويي شده اند كه بيمه ها از تحت پوشش قرار دادن آنها خودداري مي كنند.
دکتر عباس علی ناصحی، مدیر کل اداره ی سلامت روان وزارت بهداشت گفت: تحقیقات نشان داده که فقط 18 درصد کسانی که به روانپزشک مراجعه می کنند درمان کافی دریافت می کنند و 82 درصد از بیماران مبتلا به اختلالات روان یا مراجعه نمی کنند یا در مان کافی را نمی گیرند .
وی با بیان انیکه علت این امر دلایل متفاوتی دارد گفت: اولین دلیل این است که مبتلایان به اختلالات روان بیماری خود را انکار می کنند و فکر می کنند که مشکلی ندارند دوم اینکه یکسری دیگر از مبتلایان به اختلالات روان به خاطر انگ بیماری و کسر شان سراغ درمان بیماری خود نمی روند.
ناصحی با تاکید بر اینکه مسئله ی انگ بیماری روانی در چند سال اخیر کم رنگ شده عنوان کرد: در کنار اینها مسئله ای که از طرف خود بیماران عنوان می شود تحت پوشش بیمه قرار نداشتن هزینه های روانپزشکی است که به این خاطر خیلی از افراد بیمار می گویند که هزینه های سنگین مانع مراجعه ی ما به روانپزشک می شود حتی عده ای هم که بیمه هستند نمی توانند از بیمه ی خود استفاده کنند چراکه بیشتر روانپزشکان تحت قرارداد با بیمه نیستند.
رئیس اداره ی سلامت روان وزارت بهداشت اظهار داشت: از طرف دیگر بیشتر داروهای روانپزشکی تحت پوشش بیمه قرار ندارند.
در چند سال اخیر داروهای جدیدی وارد بازار شده که نسبت به داروهای قبلی عوارض کمتری دارند ولی مسئله ی مهم آنها قیمت گران این نوع داروها است که تحت پوشش بیمه هم قرار نگرفته اند.
ناصحی تصریح کرد: مسئله ی دیگر این است که بعضی از خدمات روانپزشکی و روانشناسی تحت پوشش بیمه نیستند عموما هزینه های این خدمات نسبت به ویزیت پزشکان بالاتر بوده بنابراین مردم یا باید صرف نظر از گرفتن این خدمات کنند و یا اینکه هزینه های این خدمات را از جیب خود پرداخت کنند.
البته باید توجه داشت که در درمان بیماری های مزمن اعصاب و روان خدمات بازتوانی و توانبخشی در جلوگیری از خود بیماری نقش سازنده ای دارند اینها مواردی است که باعث شده که آمار بیماران مبتلا به اختلالات روان در کشور افزایش یابد.
وی خاطر نشان کرد: باید فکری اساسی برای این قشر از بیماران کشور کرد چراکه در کشورهای دیگر وضعیت پوشش بیمه و خدمت رسانی به بیماران دچار اختلالات روانی بسیار مناسب و از سطح بالایی برخوردار است.