کد خبر: ۷۱۳۵۸
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۰ - ۰۸ مرداد ۱۳۹۴ - 2015July 30
شفاآنلاین:سلامت>تغذیه> به ظاهر نان كه نگاه مي‌كنيد نفس راحتي مي‌كشيد و فكر مي‌كنيد آن قيافه و زيبايي به اندازه‌اي كالري ندارد كه شما را چاق كند؛ براي همين انتخاب اول شما در كنار غذاهايي مثل انواع برنج، ماكاروني و سيب‌زميني نان است اما غافل از اينكه نان‌ها در مدل‌هاي مختلف كالري‌هايي دارند كه اگر پاي حساب و كتاب بنشينيد شايد چيزي كمتر از برنج و بقيه غذاها نباشد.

  به گزارش شفا آنلاین : بايد توجه داشته باشيد يك كف دست نان هيچ‌وقت نمي‌تواند شما را به اندازه يك بشقاب برنج يا دو عدد سيب‌زميني پخته سير كند و بايد مدام در حال رفت و آمد به آشپزخانه و خوردن نان باشيد.همين‌جاست كه در انتخاب اشتباه مي‌كنيد. هيچ‌وقت نبايد گول ظاهر زيباي نان‌ها را بخوريد. ما نمي‌گوييم نان نخوريد اما اگر مي‌خواهيد اضافه وزن نداشته باشيد يا در رژيم لاغری‌تان موفق باشيد، حتما بايد حواس‌تان به نان خوردن‌تان باشد. در اين مطلب كالري انواع نان‌هاي سنتي و غير سنتي را بررسي كرده‌ايم. در رژيم‌هاي غذايي واحد اندازه‌گيري نان اندازه كف دست است. شايد دو كف دست نان بربري يا سنگک شما را سير كند اما مطمئنا با دو كف دست نان لواش يا تافتون سير نمي‌شويد.

 

 

 

نان بربري

بربري يكي از محبوب‌ترين نان‌هاي سنتي ايراني‌ها به‌ويژه هموطنان آذري‌زبان ماست كه از آرد گندم نيمه كامل (نيمه سبوس گرفته) تهيه مي‌شود. بوي مطبوع بربري به حدي است كه امكان ندارد از كنار نانوايي بربري رد شويد و هوس نكنيد يكی بخريد. در هر كف دست (بدون احتساب انگشتان) از نان بربري 75 تا 80 كيلوكالري انرژي موجود است.

 

 

نان تافتون

تافتون هم يكي ديگر از انواع نان‌هاي سنتي ايراني‌هاست كه طرفداران زيادي دارد. اين نان از آرد گندم سفيد يا سبوس گرفته تهيه مي‌شود. نان تافتون معمولا گرد است و قطري حدود 40 سانتي‌متر دارد. این نوع نان در گذشته بي‌نمك پخت مي‌شد و به عنوان نان رژيمي براي بيماران داراي فشار خون مورد استفاده قرار مي‌گرفت. در هر كف دست از نان تافتون 35 كيلوكالري انرژي وجود دارد.

 

 

 

نان لواش

لواش، نان سنتي مردم ارمنستان است؛ البته اين نان يكي از نان‌هاي محبوب ما ايراني‌ها هم هست. در تهيه اين نان نازك از آرد سفيد (سبوس گرفته) استفاده مي‌شود. از آنجايي‌كه در تهيه اين نان از آرد سفيد و جوش‌شيرين استفاده مي‌شود از لحاظ تغذيه‌اي نسبت به ساير نان‌هاي سنتي ايراني جايگاه پايين‌تري دارد. هر كف دست نان لواش حدود 25 كيلوكالري انرژي دارد.

 

 

نان سنگك

سنگك، نان ملي ايراني‌ها و بي‌شك محبوب‌ترين نان است كه روي سنگريزه‌هاي داغ در تنور پخته مي‌شود؛ البته حالا نوع ماشيني سنگك هم پخته مي‌شود كه خيلي طرفدار ندارد. این نوع نان را از آرد كامل (سبوس نگرفته) تهيه مي‌كنند. اين ويژگي باعث مي‌شود نان سنگك از لحاظ كيفيت تغذيه‌اي يك سر و گردن بالاتر از بقيه نان‌ها باشد. در هر كف دست از نان سنگك معادل 75 تا 80 كيلوكالري انرژي نهفته است.

 

 

نان باگت

باگت، نان فرانسوي است كه از آرد گندم سفيد يا سبوس گرفته تهيه مي‌شود. اين نان بافتی يكنواخت و ضخامتی مناسب دارد و پوك و روشن است. همچنين پوسته آن تردي خوبی دارد و براي تهيه انواع ساندويچ مناسب است. در هر برش 30 گرمي از نان باگت (شيرين نشده) حدود 75 كيلوكالري انرژي وجود دارد.

 

 

 

نان تست

تست نوعي نان ورقه شده انگليسي است كه با قرار گرفتن مقابل حرارت، برشته می‌شود. نان تست را مي‌توان با آردگندم و آرد روگن (چاودار) تهيه كرد. اگر در تهيه نان تست آرد روگن يا چاودار استفاده شده باشد به دليل اينكه اين آرد تيره است، نان تست به دست آمده هم تيره مي‌شود كه به تست سياه معروف است. هر يك برش نان تست متوسط، معادل يك واحد نان و برابر با 80 كيلوكالري انرژي است.

 

 

 

نان جو

يكي از انواع رايج نان به‌ويژه در رژيم‌هاي لاغري، نان جوستكه از آرد جو تهيه می‌شود. آرد جو نسبت به آرد گندم قدرت سيركنندگي و فيبر بالاتري دارد؛ بنابراين براي كساني‌كه قصد گرفتن رژيم لاغري دارند، انتخاب مناسب‌تري است؛ البته كالري آن با انواع نان‌هاي تهيه شده از آرد گندم فرقي نمي‌كند. در هر كف دست نان جو حدود 80-75كيلوكالري انرژي نهفته است.

 

 

 

نان سوخاري

نان سوخاري نان حجيم شده‌اي است كه برش داده شده، داخل فر خشك می‌شود. انواع نان خشك از جمله نان سوخاري در صورتي‌كه از آرد كامل و سبوس نگرفته شده تهيه شده باشند، از لحاظ تغذيه‌اي بسيار سودمند هستند.

نان‌هاي خشك از جمله نان سوخاري شاخص گلايسمي پايين و قدرت سيركنندگي بالايي دارند. اين نان براي ديابتي‌ها و كساني‌كه قصد لاغر شدن دارند، گزينه مناسبي است. يك تكه نان سوخاري متوسط (شيرين نشده) حدود 35 تا 40 كيلوكالري دارد.

 

 

 

نان همبرگري

همان‌طور كه از اسمش پيداست، از اين نان برای سرو همبرگر استفاده مي‌شود. اين نان خوشمزه برحسب آنكه شيرين شده يا شيرين نشده باشد، كالري متفاوتي دارد. در اغلب رستوران‌ها از انواع شيرين شده نان همبرگر استفاده مي‌شود. در هر 30 گرم نان همبرگر معمولي كه تقريبا معادل نصف آن مي‌شود حدود 80 كيلوكالري انرژي موجود است.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: