کد خبر: ۶۹۹۱۳
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۰ - ۲۷ تير ۱۳۹۴ - 2015July 18
شفا آنلاین>سلامت>سرگیجه یکی از علائم گرمازدگی است.
به گزارش شفا آنلاین، گرمازدگی و سرگیجه ناشی از گرمی هوا، خطر مرگ و میر را افزایش می‌دهد، تبخیر بیش از حد آب از بدن به علت گرمای زیاد، سبب کاهش فشار خون می‌شود که در صورت عدم تشخیص یا نبود مراقبت‌های لازم، احتمال بروز عوارض و حتی مرگ و میر را افزایش می‌دهد.
 
سرگیجه‌ زمانی‌ بروز می‌کند که‌ موازنه‌ و تعادل‌ بدن‌ بر هم خورد، مرکز توازن‌ و حفظ‌ تعادل‌، در مغز و گوش‌ داخلی‌ است. به‌ هنگام‌ تعریق‌ شدید در فصل تابستان آب‌ و نمک زیادی‌ از بدن‌ دفع‌ می‌شود و فشارخون‌ به‌ طرز خطرناکی‌ پایین‌ می‌آید که منجر به سرگیجه می‌شود.

اگرفعالیت‌ بدنی‌ یا ورزش به سرگیجه منجر شود، باید بلافاصله‌ فعالیت‌ قطع شود و سپس‌ فرد باید بنشیند و سر خود را میان‌ زانوها قرار دهد. بهترین‌ راه‌ جلوگیری‌ از بروز این‌ مشکل، رساندن‌ آب‌ کافی‌ به‌ بدن‌ بویژه قبل‌ و بعد از فعالیت‌ بدنی‌ شدید در هوای‌ گرم‌ یا در سالن‌های‌ ورزشی‌ گرم ‌است.

احساس‌ سرگیجه‌ که منجر به ضعف‌ و بی‌حالی‌ می‌شود، می‌تواند به دلیل تپش‌ قلب‌ پایین‌ یا بالا باشد؛ زیرا در برخی‌ از افراد، فعالیت‌های‌ عادی‌ نظیر سرفه، ادرار و بلع‌ آهسته غذا، می‌تواند به‌ کاهش‌ ضربان‌ قلب‌ منجر شود که در نتیجه منجر به کاهش‌ ضربان‌ قلب و سرگیجه‌ می‌شود و از آنجا که‌ برخی‌ عوامل‌ ضعف‌ و بی‌حالی‌ زنگ خطر است‌، باید در صورت بروز آن به پزشک معالج مراجعه کرد.

در صورت تبخیر بیش از حد آب از بدن به علت گرمای زیاد خون به موقع به کلیه‌ها و مغز نمی‌رسد، هنگامی خون به مقدار کافی و در زمان خود به کلیه‌ها نرسد، میزان ادرار کاهش و مقدار سم‌های اوره و کراتین در بدن افزایش می‌یابد و به مرور زمان فرد دچار نارسایی حاد کلیه می‌شود که باید به طور مداوم دیالیز شود. همچنین در صورت پایین آمدن فشار خون و نرسیدن خون به مغز فرد دچار سرگیجه می‌شود که در این صورت فرد گرمازده با بی‌هوشی نیمه کامل بر زمین می‌افتد.

باید توجه داشت فعالیت‌هایی که در معرض گرمای مستقیم یا تابش نور خورشید انجام می‌شود یا کارهای ساختمانی و فعالیت‌های ورزشی گروهی، گرمازده شدن یکی از افراد به معنای هشدار جدی به تمامی افراد است و کارفرمایان باید در این مواقع اقدامات احتیاطی را برای بقیه افراد در نظر داشته باشند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: