کد خبر: ۶۸۸۶۸
تاریخ انتشار: ۰۴:۱۵ - ۱۸ تير ۱۳۹۴ - 2015July 09
شفا آنلاین>حوادث پزشکی> محققان مرکز فناوری‌های نوری هانوفر آلمان بر روی پروژه ای مشغول به کار هستند که در آینده ای نزدیک، تست بارداری و دیابت را از طریق گوشی‌های هوشمند برای خانم‌ها امکان پذیر می‌کند.
 به گزارش شفا آنلاین، آیا فکر می‌کنید توانمندی گوشی‌های هوشمند، تنها محدود به سیستم‌های جدید مالتی مدیا و اینترنتی آن جهت استفاده دز فضای وب می‌باشد؟ محققان مرکز تحقیقاتی اپتیکی هانوفر، اخیراً اعلام کرده‌اند که قصد دارند سامانه ای بر روی گوشی‌های هوشمند نصب کنند تا نسبت به تست بارداری و دیابت در خانم اقدام کند.

 
(قرار دادن سامانه تست بارداری و دیابت بر روی گوشی‌های هوشمند، انقلابی در پزشکی ایجاد می‌کند)

پرتال بیزینس وایر به نقل نشریه پزشکی معتبر اپتیک اکسپرس اعلام کرد، محققان مرکز فناوری‌های اپتیکی دانشگاه هانوفر آلمان، یک سنسور فیبرنوری پیشرفته ای را برای گوشی‌های هوشمند طراحی و ساخته اند که قادر است، در زمینه های مختلف از جمله تست‌های بیو مولکولی مورد استفاده قرار بگیرد. این سنسورهای نوری، توانایی تست بارداری و میزان ابتلای خانم‌ها به مرض دیابت را نیز دارا می‌باشد. اطلاعاتی که این سنسورها دریافت می‌کنند، به اپلیکیشنی که در گوشی‌های هوشمند به این منظور نصب شده است انتقال پیدا می‌کند.

 اطلاعات منتقل شده به گوشی‌های هوشمند، این امکان را به دارنده گوشی می‌دهد تا از حرکت مایعات در داخل بدن خود، جریان خون، فرآیند تنفس و مواردی از این جمله به صورت سه بعدی، اطلاع یابد. همانند روشی که در سونوگرافی از آن استفاده می‌شود. محققان قصد دارند تا از این روش خلاقانه، برای انتقال اطلاعات دریافتی از سنسورها به سامانه‌های پیشرفته پزشکی در مراکز درمانی کشورهای مختلف جهان استفاده کنند تا پزشکان را در معاینات بالینی بیماران، از راه دور، یاری کند. این خدمات از طریق جی پی اس منتقل می‌شود.

گفته می‌شود سنسوری که در گوشی هوشمند به کار می‌رود و انتقال دهنده اطلاعات دریافتی به اپلیکیشن نصب شده بر روی گوشی‌های هوشمند می‌باشد، از پدیده ای به نام سطح رزونانس پلاسمون یا surface plasmon resonance (SPR استفاده می‌کند. این پدید، هنگامی اتفاق می‌افتد که نور اطراف الکترون‌ها روی سطحی از غشای فلزی نازک در تماس با مایع به آهستگی تکان می‌خورد. از طریق آهسته تکان خوردن مولکول‌ها، امکان کار کردن روی فرمول (ترکیب) مایع یا حضور مولکول‌های خاص و یا گازها می‌باشد.

 به طور معمول این فرایند نیازمند تجهیزات حجیم آزمایشگاهی است، اما این تیم تحقیقاتی دانشگاه هانوفر، تلاش دارند تا  "فناوری‌های اپتیکی”، آن را به سنسوری که در پشت گوشی‌های هوشمند قرار دارد مرتبط کنند. این فلش، نور را از طریق یک کابل فیبر نوری فراهم می‌کند و از طریق یک توری پراش آن را به دوربین منعکس کرده و آن را به طیف‌های رنگی تجزیه می‌کند. از راه روشنایی رنگ‌های مختلف امکان گفتن اینکه چه چیزی در مایع وجود دارد می‌باشد.

برنارد روث، مدیر مرکز تحقیقات اپتیکی دانشگاه هانوفر گفته است که این مرکز توانایی دارد تا دستگاه‌هایی که با تراشه‌های کوچک بر روی گوشی‌های هوشمند نصب می‌شود، توسعه دهد. بنابراین سنسورهای رزونانس سطح پلاسمون، قابلیت فراگیری بیش تری در آینده خواهد داشت.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره جزییات این دستاورد مهم علمی، به سایت انجمن اپتیکال امریکا به نشانی osa.org مراجعه کنید.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: